MUSTAFA BOYDAK:

MUSTAFA BOYDAK:

?DEVLETİN DIŞINDA BİR YAPI İLE ANILMAKTAN RAHATSIZIZ?

  Boydak Holding Başkanvekili Mustafa Boydak, ORAN toplantısı sonrası medaya mensuplarına yaptığı değerlendirmede kurumlarının devletin mekanizması dışında bir yapıyla birlikte anılıyor olmasından dolayı rahatsızlık duyduklarını vurgulayarak ?Önemli olan bundan sonra bizim işimizle, gücümüzle anılıyor olmamız. Boydak Grubu´nun başarılarıyla anılıyor olması. Boydak Grubu´nun farklı yapılarla anılıyor olması toplum tarafından da hoş karşılanmıyor, iş dünyasında da tabi ki hoş karşılanmaz? değerlendirmesinde bulundu?
Önceki hafta gerçekleştirilen TUSKON operasyonun ardından sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile gruba bağlı işadamlarının birlikle olan ilişkilerini durdurduğunu açıklayan Boydak Holding Başkanvekili Mustafa Boydak, ORAN toplantısı sonrası medya mensuplarının sorularını cevapladı.
Kurumlarının devletin mekanizması dışında bir yapıyla birlikte anılıyor olmasından dolayı rahatsızlık duyduklarını belirten Boydak, "Geçtiğimiz hafta Boydak Grubu´nun duruşu, faaliyetleri, devletimizle olan ilişkiler konusunda bir takım açıklamalarımız oldu. Orada da ifade ettik, kurumumuzun devletimizin mekanizması dışında bir yapıyla birlikte anılmasından duyduğumuz rahatsızlığı ifade ettik. Yanlış anlaşılmalara meydan verecek gerek işadamları, gerek sivil toplum kuruluşları konusunda kurumumuzun aldığı kararları sizlerle paylaştık. ´Siz geç kaldınız´ deniliyor. Süreci biliyorsunuz, bizim zaten siyasetle işimiz yok. Hiç geç sayılmaz bence. Neticede Türkiye´de yaşıyor, iş yapıyorsak tabi ki devletimizin, hükümetimizin koyduğu kurallara uyma zorunluluğu söz konusu. Sivil toplum tabi ki ayrı bir olay ama, sivil toplumda farklı yapılar içerisine giriyor olmak da yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilir. Grubumuzun 14 bin tane çalışanı var. var gücümüzle işimize, gücümüze bakıyoruz. Bundan sonraki süreçte sözde değil özde faaliyetlerimizde şeffaflığımızı, yanlış anlaşılmalara maruz kalmayacak şekilde devam ettiriyor olmamız gerekiyor. Önemli olan bundan sonra bizim işimizle, gücümüzle anılıyor olmamız. Boydak Grubu´nun başarılarıyla anılıyor olması. Boydak Grubu´nun farklı yapılarla anılıyor olması toplum tarafından da hoş karşılanmıyor, iş dünyasında da tabi ki hoş karşılanmaz" değerlendirmesinde bulundu?
Boydak bu kararın arkasındaki nedenlerin sorulması üzerine ise şunları kaydetti? "Sivil toplum kuruluşu, işadamı örgütü vesaire gibi çeşitli konularda mahkemelere intikal etmiş hususlar söz konusu. Devletin görev başındaki yetkili organlarına karşı çeşitli mecralarda bir araya gelip elle tutulup gözle görülür bir husus olmadan suçlamalara maruz kalınması ve tabi ki devam eden soruşturmaları da dikkate aldığımız zaman yapılan doğru. Bir yandan da baktığınız zaman Boydak Grubu Türkiye´nin önde gelen gruplarından bir tanesi hem istihdam sayısı hem cirosu olarak. Başka gruplar işiyle, gücüyle, başarısıyla anılırken bizim grubumuzun neden böyle hususlarla anılması olsun ki? Bunlar bizim kabul edeceğimiz hususlar değildir tabi ki. Bir aksiyondu, takip edeceğiz hep beraber"
Geride kalan 1 Kasım seçimlerini de yorumlayan Boydak , halkın istikrar istediğini ifade ederek şunları sözylesdi?"AK Parti tek başına tekrar iktidar oldu. Hayırlı, mübarek olsun. İnşallah yeni hükümetimiz de kurulur ve süratle kaldığı yerden görevlerine devam eder. Kayseri açısından da güzel bir temsil oldu. Hem eski bakanımızın tekrardan bizim milletvekilimiz olması, hem eski büyükşehir belediye başkanımızın da genel merkezde görev alması aynı zamanda Elitaş başkanımızın da milletvekili olmasını sevinçle karşılıyoruz. Bu sonuç gösterdi ki vatandaşımız istikrar istiyor, kavga, gürültü istemiyor. Yapılan çalışmaları desteklediğini gösterdi. Bizim de iş dünyası olarak artık bu süreçte var gücümüzle işimize, gücümüze odaklanmamız gerekiyor"



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”