MÜSTEŞAR YARDIMCISI TUZCUOĞLU´NUN ATAMASI

MÜSTEŞAR YARDIMCISI TUZCUOĞLU´NUN ATAMASI

RESMİ GAZETE´DE YAYIMLANDI ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı´na Refik Tuzcuoğlu atandı. Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yer alan atama kararına göre, Müsteşar Yardımcılığı görevini vekaleten yürüten Tuzcuoğlu´nun, bu göreve asaleten atanması kararlaştırıldı.
Tuzcuoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın onayı ile bu göreve atandı.
Refik Tuzcuoğlu Kimdir?
1967 yılında Konya´da doğdu. Konya İmam Hatip Lisesi´ni tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi´nde eğitim hayatını sürdürdü. Üniversiteye başladığı yıl, aktif olarak gazeteci-yazarlık hayatı da başlamış oldu. Ağırlıklı olarak iç politika konularında araştırmalar yaptı. Makale ve gündemle ilgili yazıları muhtelif basın organlarında yayınlandı.
Basın alanında yürüttüğü faaliyetlerin ardından aile şirketlerini yönetmek maksadıyla memleketi Konya´ya döndü. Konya´da da ticaret, STK´larda eğitim ve kültür-sanat hizmetleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdürdü. Konya Sanayi Odası´nda danışmanlık yaptı. Genel yayın yönetmeni olarak Lonca Dergisi´ni yayın hayatına kazandırdı.
?Erdemliler Hareketi?ne Konya´dan destek veren kadroların içinde yer alarak AK Parti´nin Konya´da kuruluş sürecine katkılarda bulundu.
2004-2009 döneminde Meram Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nde Başkan Danışmanı, Genel Koordinatörlük ve KASKİ Yönetim Kurulu Üyelik görevlerini birlikte üstlendi. 2015 yılında ise AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Koordinatörlüğü görevinde bulundu.
2016 yılında itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´na Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Tuzcuoğlu, ayrıca İLBANK Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini de sürdürmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen Şehircilik Şurası´nda, Şura Yönlendirme Kurulu ve İstişare Komisyonu´nun başkanlıklarını sürdüren Tuzcuoğlu, Şehir 2023 Projesi´ni de yürütmektedir.
Refik Tuzcuoğlu´nun zaman zaman yazdığı yazılar ulusal gazetelerde yayınlanmaktadır. Bunun yanısıra; Medeniyet Perspektifimizde Şehir ve İnsan, Dünya ve Türkiye Nereye? Gençlik Ne Yapmalı? gibi konularda, konferans ve seminerler vermiş/vermeye devam etmektedir.
Evli ve üç çocuk babasıdır.
İngilizce ve Arapça bilmektedir.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi