MÜTEŞEBBİS RUHUN HAYAT BULDUĞU BİR ŞEHİR

MÜTEŞEBBİS RUHUN HAYAT BULDUĞU BİR ŞEHİR

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi kendisine ev sahibi konumunda refakat eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte akşam saatlerinde AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette ko

Kayseri’de bir dizi ziyarette bulunan  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ziyaretlerinin sonuncusunu  Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek gezisini noktaladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş`nda  iştirak ettiği ziyarette   ilk olarak kürsüye çıkan Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden; Kayseri olarak aynı günde 3 bakan ve Grup Başkanvekilini  ağırlamanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek “ Her birine ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Umarım Kayseri’den memnun kalmışlardır. Ziyaretleri hayırlı işlere sebep olurlar inşaallah ” ifadesini kullandı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’yi Kayseri’ de görmekten mutlu olduğunu belirterek sözü Zeybekçi’ye devr etti.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise sözlerine  “Kayseri`de olmaktan büyük mutluluk duydum" diyerek başladı ve "Kayseri`yi seçimlerde gösterdiği başarıdan dolayı kutluyorum. Kayseri, müteşebbis ruhun hayat bulduğu bir şehir. Güzel örneklere ismi konulan Kayseri, çok anlatılan güzelliklere de örnek olmuş bir şehir. Türkiye`nin önüne koyduğumuz hedefi anlatırken,Kayseri`nin güzelliklerini birer örnek olarak anlatıyoruz. Bugün gördüğümüz Kayseri, koyduğumuz hedeflere ulaşma noktasında bize umut veriyor” diye konuştu.

 

Bakan Zeybekçi sözlerinin devamında ülke ekonomisinin atılım içinde olduğunu belirterek, "Yıl sonunda Türkiye hedeflediğimiz şekilde yüzde 4`ler seviyesinde büyüyecek" değerlendirmesinde bulunup; Dünya`da, Türkiye`nin biraz önünde giden Güney Kore`nin toplam ihracatındaki tek payının yüzde 25`e yakın olduğunu dile getirerek ,Kayseri`deki tabloyu görünce bu rakama ulaşacaklarına olan inancının arttığını vurguladı.

 

Sözlerinin sonunda AK Parti`nin ilk Cumhurbaşkanının Kayseri`den çıktığınıda hatırlatan Bakan  Zeybekci şunları kaydetti."Çok değerli saygıdeğer 11`inci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bizim partimizin gururu olarak, bayrak taşıyıcısı olarak da cumhurbaşkanlığı görevini muhteşem bir şekilde yerine getirdi. Daha sonra `dava arkadaşım`, `yol arkadaşım` dediği Başbakanımız, 12. Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan`a devretti. Onun için Kayseri bu anlamıyla da tarihe geçti. AllahKayseri`ye böyle güzellikleri her daim nasip etsin. Allah Birliğimizi beraberliğimizi daim etsin, kardeşliğimizi güçlendirsin, bu ülkeyi, bu milleti namerde muhtaç etmesin. `Namerde muhtaç olsun` diye deneyenleri de Allah mahcup etsin. Bu millet dualı bir millettir. Tarihi boyunca dizleri üzerine hiç çökmemiştir. Bu millet tarihi boyunca hiç aman dilememiştir. Kırılmıştır, ölmüştür, şehit olmuştur ama hiç aman dilememiştir. Aman diletmek isteyenler hep aman dilemek zorunda kalmıştır. Allah`ın izniyle bu memlekette kriz duasına çıkanlar, `bu millet namerde muhtaç olsun, ekonomik kriz çıksın, yeniden Türkiye IMF ve Dünya Bankası`na muhtaç olsun, IMF`nin memurları gelsin, Türkiye`yi yönetsin, Türkiye`ye ekonomi bakanı göndersin` diyenler hep avucunu yaladı, yalamaya devam edecek inşallah."



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı