NAFAKA MAĞDURU BABA AHMET ELİAÇIK

NAFAKA MAĞDURU BABA AHMET ELİAÇIK

SERBEST KALIP ÇOCUKLARINA KAVUŞTU?

İlimizde yaşanan ve duyan herkesi derin üzüntüye boğan olayda boşandığı eşine 300 TL´lik nafakasını ödeyemediği için 3 ay hapis cezasına çarptırılan 3 çocuk babası Ahmet Eliaçık, AK Parti İl Başkanlığı´nın girişimiyle serbest kaldı ve çocuklarına kavuştu?
İlimizde ikamet eden Ahmet Eliaçık isimli vatandaş Melika D. ile 2003´te evlendi. Çiftin bu evliliklerinden, bugün 11 yaşındaki S. ve 9 yaşındaki ikizleri; Y. ile H. dünyaya geldi. Aralarında anlaşmazlık çıkan çift, Kayseri 5´inci Aile Mahkemesi´ne başvurarak boşanma davası açtı. Mahkeme, 3 çocuğun velayetini babaya verirken, boşandığı eşine de aylık 300 TL nafaka ödemeye mahkum etti. Kuru temizlemede çalışan ve 4 yıl boyunca her ay nafakayı düzenli ödeyen Ahmet Eliaçık, işleri kötüye gidince, 2015 yılı Ocak ayında işyerini kapatmak zorunda kaldı ve Nisan ayından itibaren ödemelerini yapamadı.
Ödemelerin sekteye uğraması sonucu eski eşinin İcra Ceza Mahke-mesi´ne başvurması üzerine, Eliaçık´a, 3 ay hapis cezası verildi.
İçine düştüğü çaresizlik sonucu cezasını çekmek üzere çocuklarıyla vedalaşıp, güvenlik güçlerine teslim olan Ahmet Eliaçık´ın başına gelenlerin bir çok medya kuruluşunda haber olarak yer alması üzerine harekete geçen AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Eliaçık´a bir avukat tuttu. İşlemleri başlatan Avukat Gökhan Ülke, yasal ödemeyi yapıp, yazışmaları tamamladıktan sonra Ahmet Eliaçık´ın serbest kalmasını sağladı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor