NASIL MÜSLÜMAN OLDUĞUNU ANLATTI

NASIL MÜSLÜMAN OLDUĞUNU ANLATTI

Bünyan Belediyesi düğün salonunda Yeni Mahalle ortaokulu tarafından düzenlenen kutlu doğum haftası etkinliklerine katılan Rus asıllı Tatjanna Ekmekçi Peygamber ve İslam konulu konuşmasında nasıl Müslüman olduğunu anlattı.

Kur-an’ı Kerim tilavetiyle başlayan kutlu doğum haftası programında açılış Konuşmasını Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu yaptı. Bünyan Müftüsü Lokman Arslan’ın yaptığı programın ilerleyen dakikalarında sahneye gelen Rus asıllı Alman Tatjanna Suppes Ekmekçi, “Siz çok şanslısınız İslamla doğarken tanıştınız ama ben uzun araştırmalar sonucunda sonradan Müslüman oldum" diye sözlerine başladı.
Rusya`dan Almanya`ya gidişini ve orada üniversite yıllarında İslamla nasıl tanıştığını anlatan Ekmekçi, ilk okul ve lise yıllarını Rusya`da okuduğunu üniversite okumak için Almanya`ya gittiğin orada eşinin hediye ettiği Rusça mealli Kura-an’ı Kerim ile Müslümanlığı öğrendiğini anlattı.
Daha önce İslamın kadınlara kötü davranan, bombalar, savaşlar olarak anlatıldığını vurgulayan Tatjanna Ekmekçi "İyiki Almanya’ya gitmişim eşim sayesinde İslamı tanıma şansını yakaladım. Siz benden çok şanslısınız, siz doğarken Müslüman doğdunuz, bense Almanya`ya gidene kadar İslam`ı tanımıyordum. İyiki Almanya`ya gitmişim" diye konuştu.
2005 yılında uzun araştırmalar sonucu İslam`ı seçtiğini anlatan Ekmekçi, Türk ve Müslüman olan eşiyle birlikte Türkiye`de Kayseri`ye yerleştiğini, Almanya`nın Hannover Laipnes Üniversitesinde Tarih ve Politika dersleri aldığını anlattı.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti