NAYLON POŞET, TEPSİ VE LEĞENLE KAYAK KEYFİ

NAYLON POŞET, TEPSİ VE LEĞENLE KAYAK KEYFİ

Kayseri’de sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen yaklaşık 150 üniversite öğrencisi; naylon poşet, tepsi ve leğenle kayak yaptı.

Kayseri`de yoğun kar yağışı nedeniyle zorlaşan hayat şartları öğrencilerin eğlencesi haline geldi. Kayak merkezlerine gidemeyenler, karın keyfini şehir merkezinde çıkarmaya çalıştı. Kar yağışı nedeniyle beyaza bürünerek kayak merkezlerini aratmayan yollar, Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin eğlence merkezi haline geldi.
Pratik zekalarını kullanan öğrencilerin eğlence için seçtikleri malzemeler görenleri güldürdü. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden ‘Anayurt Öğrenci Evleri 1. Geleneksel Anayurt Öğrenci Evleri Kaymaya Gidiyoruz’ adı altında grup kurarak toplanan yaklaşık 150 üniversite öğrencisi, Talas ilçesine bağlı Anayurt Mahallesi’nde buluştu. Evlerinden getirdikleri naylon poşet, tepsi ve leğenlerle kayak yapan öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu.
Toplanan üniversite öğrencilerine kulüp ve mahallelilerin de katılmasıyla soğuk hava yerini sıcak bir ortama bıraktı. Gece saatlerinde bir araya gelen öğrenciler, kendi imkanlarıyla edindikleri kayak malzemeleriyle keyifli saatler yaşadı. Yaklaşık 50 metrelik bir yokuştan kayan öğrenciler; tepsi, leğen ve naylon poşetlerle kayak yaptı. Zaman zaman meydana gelen ufak kazalar öğrencileri durduramadı. Öğrencilerle beraber snowboard ve bisikletle de kayak yapanlar dikkat çekti.
Etkinliği Facebook üzerinden öğrendiğini belirten Erciyes Üniversitesi Harita Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Gülşah Urgancı, eğlenmek için arkadaşlarıyla beraber, evden getirdikleri poşetlerle kayak yaptıklarını dile getirdi. İzmir’den geldiğini ve ilk defa bu kadar çok kar gördüğünü kaydeden Urgancı, “Kayseri’de yapılacak etkinliklerden en güzeli bence bu. Bütün öğrencilerin toplanıp bir araya geldiği bir etkinlik ve çok da eğleniyoruz şu an. Biraz canımız yanıyor, üşüyoruz ama iyi ve güzel bir şekilde stres atıyoruz. Bu yaşıma kadar bir defa kar gördüm ancak o da 2-3 santim kadar tuttu. Evden getirdiğimiz poşetlerle kayıyoruz. Dün de buradaydık ve dün düşüp dizimi incittim. Çok kalabalık olduğu için birbirimizin üzerine düşebiliyoruz. Eve gidince acısını çekeceğiz ama bunlar tatlı kazalar” diye konuştu.
Antalya’dan Kayseri’ye gelen ERÜ Harita Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Semih Turgut ise, “Aslen buralıyım ama Antalya’dan geldim. Tabii hayatımızda hiç bu kadar kar görmedik. Buradaki ortam hiç görmediğimiz bir ortam. Genelde poşetlerle kayıyoruz. Arkadaşlar tepsi getirdi evden. Kimi arkadaşlar da leğenle kayıyor. Çok eğlenceli bir ortam var” ifadelerini kullandı.
Kayak yapmak için yurttan kaçtıklarını belirten bir grup öğrenci de, “Biz poşetle kayıyoruz. Yurttan kaçıp geldik. Giriş saatimiz 23.00 ama bizi alacaklarını zannetmiyoruz. Burada çok güzel bir ortam var ve gitmek istemiyoruz. Bu tür etkinliklerin de devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Öğrencilerle beraber etkinliğe katılanlar arasında yer alan mahallelilerden Nihat Karakaya, kayak için Erciyes’e gitmeye gerek olmadığını belirterek, “Çok güzel bir etkinlik. İnternetten gördük. Davet etmişler, geldik. Erciyes’in en uzun pisti 3 kilometre ama buranın da Erciyes’ten geri kalır yanı yok” dedi.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti