NERGİS: "HEDEFİMİZ % 9 BÜYÜME ORTALAMASI”

NERGİS:

Ak Parti İl Başkanlığınca tertiplenen ‘Nöbetçi Vekil’  uygulaması kapsamında medya mensuplarına gündeme dair değerlendirmelerde bulunan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis  pandemi koşullarına rağmen büyüyen bir ekonomiye sahip olduğumuzu vurgulayarak “Hedefimiz 2021 yılında % 9 büyüme ortalamasını yakalamaktır” ifadesini kullandı.

AK Parti İl Başkanlığınca yıllardır başarı ile tekrarlanan  'Nöbetçi Vekil' uygulamasında bu hafata nöbet sırası ilimizin tek kadın vekili Hülya Atçı Nergis’e idi.  Kısa süre önce kendisi de Korona virüs atlatan bayan vekil  mücadelede vatandaşın aşılama çalışmalarının hız kesmeden sürdüğünü belirtip, vatandaşın  ilgisinin istenilen seviyede olduğunun altını çizerek şöyle konuştu "2 yıldır dünyayı saran, ülkemizi de ciddi anlamda etkileyen bir pandemi kriziyle mücadele ediyoruz. Tabi okulların, işyerlerinin açılması, kapanmanın ortadan kalkmış olması çok önemli. Aşılamada geldiğimiz nokta çok önemli. Aşılamanın bu kadar yaygın bir şekilde yapılması, vatandaşın da bu kampanyaya katılması sayesinde bu noktada da sorunu ciddi anlamda aşmışız gibi görünüyor. Korona süreci henüz bitmiş değil, sağlık çalışanlarına başarılar diliyorum. İnşallah en kısa sürede korona sürecinin bitirilmesini temenni ediyorum"                                     

Vekil Nergis sözlerinin  devamında son dönemde dünya ülkelerinin ekonomik anlamda küçülmesine rağmen Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini kaydedip 2021 yılı hedefinin %9 büyüme oranını yakalamak olduğunu belirterek şunları kaydetti.  "Son dönemde ekonomiyle alakalı bütün dünyanın girdiği bazı sıkıntılar var. Biliyorsunuz üretim sürecinde meydana gelen sorunlardan dolayı 2020 yılında dünya yüzde 3 dolayında küçüldü. Buna rağmen Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü. Türkiye birinci çeyrekte yüzde 7 büyüme gerçekleştirdi, ikini çeyrekte de yüzde 20'leri aşan bir büyüme gerçekleştirdi. Hedefimiz 2021 yılını yüzde 9 ortalamayla bitirmek. Tabi pandemi koşullarına rağmen büyüyen bir ekonomiye sahibiz. Bu dünyada eşi benzeri olmayan bir gelişme. İnşallah verilerin daha iyi olacağını, önümüzdeki süreçte daha da iyiye doğru gideceğimizi düşünüyorum. Bu arada istihdamda da ciddi bir artış sağlandı, 1 milyon 700 bin yeni istihdam sağlandı 7 ay içerisinde" 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı