NEŞE ÖZHASEKİ,

NEŞE  ÖZHASEKİ,

?OTİZMİN TEK ÇIKAR YOLU EĞİTİMDİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin eşi Neşe Özhaseki  ?Dünya Otizm Farkındalık Günü´ etkinlikleri  kapsamında Şehit Yiğitcan Çiğa Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ?Farkındalık Günü´ etkinliğine katıldı. Neşe Özhaseki, etkinliğe katılan tüm çocuklarla ayrı ayrı ilgilenerek ?Otizmin Farkındayız,Onların her zaman yanlarındayız!? değerlendirmesinde  bulundu?

?Dünya Otizm Farkındalık Günü´ etkinlikleri  kapsamında Şehit Yiğitcan Çiğa Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ?Farkındalık Günü´ etkinliğine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin eşi Neşe Özhaseki ?nin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, öğrenciler ve aileleri iştirak etti?                                 

Okul Müdürü Serkan Karakaya  etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, ? Özel çocukların eğitilerek hayata hazırlandığı ve gerek kendileri gerekse ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak için öğretmenlerimizle birlikte sevgi ortamında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.Bu tür etkinliklerle de tüm dünyada olduğu gibi Kayseri´de özel çocuklarımız için farkındalık oluşturmayı,toplumu bu konularda daha duyarlı olmaya davet ederek bilinç oluşturulmasını sağlıyoruz.Yaptığımız her etkinlikte  Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki´nin kıymetli eşi Neşe Özhaseki hanımefendi bizlerin yanında yer alıyor,bizlere büyük güç veriyor.Bugünde bizi yalnız bırakmadı,kendilerine teşekkür ediyorum.?değerlendirmesinde  bulundu?                                                                                  

Bu anlamlı günde Otizmli Çocuklar ve aileleri ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Neşe Özhaseki´de yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi;   ?Her insan dünyaya farklı özelliklerle gelir. Herkesin kendisine has fiziksel, duygusal ve sosyal yapısı vardır. Bazıları beyin ve sinir sisteminin farklı yapı ve işleyişinden kaynaklanan nörobiyolojik farklılıklarla dünyaya geliyor.Bu şekilde doğan çocuklarımız yaşamlarını bir takım zorluklarla sürdürmek durumunda kalıyor.Sosyal etkileşimlerini engelleyen özellikler onları iç dünyalarında bazı sıkıntılarla baş başa bırakabiliyor.Onların hayatında eğitimin çok özel bir önemli var.Eğitim herkes için gerekli ancak, otizmli çocuklar için eğitim bir tedavi yolu, hatta eğitim otizmin tek çıkar yolu diyebiliriz.Bilimsel araştırmalar erken teşhisle birlikte doğru eğitimin  otizmli çocukların hayatında büyük bir fark oluşturduğunu gösteriyor.Cenab-ı Hak tüm kolaylıkları ve zorlukları insan oğluna bir imtihan olarak vermiştir.Bu hassasiyetle yaklaşarak Allah´a tevekkül etmek ve bu imtihanı geçmek Allah´ın yardımı ile daha kolay şekilde  başarmak için büyük önem arz ediyor.Bizler her şeyin Allah´tan geldiğine inanan insanlarız. Mahlukata olduğu gibi çansız varlıklara şefkat ile yaklaşan Hz.Peygamberin ümmetiyiz. O zorda olan herkese yardım eden ihtiyacı olan kişilerin hayatlarını kolaylaştırmasını  emrederdi.Bizlere düşen otizmli evlatlarımızın gelişim süreçlerine pozitif manada her türlü katkıyı  sunmak hayatlarını kolaylaştırmaktır.Bize onlara öncelik tanımak,onlara anlayışla yaklaşmak,her türlü yardımı göstermek düşüyor.Onların sokakta,okulda,parkta, evde, tüm dünya üzerinde hep bize ihtiyacı var.Otizmli evlatlarımız sadece bizlerden biraz farklıdır.Otizm eksiklik değil, farklılıktır.?      

Farkındalık programında çocukların şiir dinletilerinin yanı sıra sergiledikleri bayrak gösterisi sahnelendi.Neşe Özhaseki tarafından Şehit Yiğitcan Çiğa Özel Eğitim Uygulama Merkezine özel olarak hazırlanan ve sosyal medyada paylaşılarak Otizm konusunda farkındalık uyandıran slayt gösterisi büyük beğeni topladı.                                                                        

Programın hazırlanmasında emeği geçen hayırsever Sevda Soylu´ya teşekkür plaketi veren Neşe Özhaseki,Otizmli çocuklara da çeşitli hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.   


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"