?NEVRUZ ATEŞİ´ BİR KEZ DAHA YANDI

?NEVRUZ ATEŞİ´  BİR KEZ DAHA YANDI

BAHAR´IN GELİŞİ COŞKU İLE KUTLANDI?

Baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen  ?21 Mart Nevruz Bayramı´  yurt genelinde türlü etkinliklerle kutlandı? İlimizdeki kutlamalar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi´nce ortaklaşa tertiplenen bir birinden güzel etkinliklerle kutlandı? Nevruz pilavının dağıtılması ve fidan dikilmesi ile noktalanan kutlamalarda Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin gerçekleştirdiği bayrak gösterisi göz doldurdu?

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi´nce ortaklaşa tertiplenen bir birinden güzel etkinliklerle kutlanan 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları Sabancı Kültür Sitesi önünde düzenlenen etkinliklere Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, KESOB Başkanı Ahmet Övüç ve çok sayıda üniversiteli genç yürek iştirak etti?         

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile başlangıç yapan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, ?Nevruz Bayramı bütün Türk coğrafyasında ve Türk akraba topluluklarında, Türklerin yaşadığı bütün coğrafyada bugün bir bayram olarak kutlanmaktadır. Anadolu´da da aynı illerde, aynı amaçla ama farklı inançlarla kutlanan bu bayram, çeşitli anlamlar ifade etmektedir... Özbekistan´da, Azerbaycan´da, Türkmenistan´da ve Türk dünyasının tümünde tatil olarak devlet programlarında bir Türk bayramı olarak kutlanmaktadır. Bu bayramın en önemli anlamı, kültür ve bahar bayramı olmasıdır? değerlendirmesinde bulundu?                                        

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven ise  ?Dünyada farklı kültürler tarafından kutlanan ve Türk kültüründe ayrı bir yeri olan Nevruz, bolluğun ve bereketin sembolüdür. Bunu bir nişanesi olarak bugünde güzel bir havada bunu kutluyoruz. Nevruz, her ulusun kendi kültürleri ile özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı ve coşkuyla karşılandığı bir gündür. Geniş coğrafyada doğa ve çevrenin uyanışı olarak kutlanan Nevruzun, Anadolu´da ve Türk kültürünün yaygın olduğu bölgelerde son derece köklü ve zengin bir geçmişi vardır?  ifadesini kullandı?                  

Kutlamalar kapsamında Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerce gerçekleştirilen bayrak gösterisi herkesin beğenisini kazanırken;  etkinliklere katkı sağlayan öğrencilere Kayseri Ticaret Odası tarafından çeşitli hediyeler verildi.                                                             

Nevruz ateşini yakan protokol üyeleri, daha sonra ateşin üzerinden atlayıp, demir döverek Türklerin Ergenekon´dan çıkışını sembolize ettiler?                                            

Nevruz pilavının dağıtılması ve ağaç dikilmesi ile noktalanan etkinlikler baharı müjdeleyip, geride kalan bunaltıcı kış günlerinin hafızalardaki izlerini sildi?



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor