NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI,

NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI,

DEMİR DÖVÜLDÜ

Erciyes Üniversitesi´nin ev sahipliğinde, Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Üniversitesi ortaklığında tertiplenen ´Nevruz Bayramı´ kutlamaları renkli karelere sahne olurken; İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ?Nevruz Bayramı´nın baharın gelişini müjdeleyen çok önemli mevsimsel ve kültürel bayramlardan birisi olduğunu kaydetti?

Baharın gelişini müjdeleyen çok önemli mevsimsel ve kültürel bayramlardan birisi olan ´Nevruz Bayramı´ dünyanın bir çok ülkesinde ve yurt genelinde türlü etkinlikler ve coşku ile kutlanırken; ilimizde de Erciyes Üniversitesi´nin ev sahipliğinde, Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi ile Kayseri Üniversitesi ortaklığında tertiplediği törenle kutlandı?

Kartal Şehitliği´nde şehitler için dua edilmesi ve Kur´an-ı Kerim tilaveti ile start veren kutlamalar , daha sonra Erciyes ÜniveristesiEdebiyat Fakültesi önünde düzenlenen etkinlikle devam etti. Edebiyat Fakültesi önündeki etkinliğe, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes Üniversitesi Genel Sekreteri Öğr. Gör. Murat Yenisu, Gençlik Spor İl Müdürü Murat Eskici, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı´nın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve çok sayıda üniversiteli genç yürek iştirak etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Nevruz Bayramının baharın gelişini müjdeleyen çok önemli mevsimsel ve kültürel bayramlardan birisi olduğunu kaydetti.

Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay ise konuşmasında, baharın müjdecisi olarak her yıl 21 Mart´ta kutlanan Nevruzun, bereketin simgesi, canlanmanın, dirilişin işareti, tabiatın yeniden canlanışı, çayır ve çimenlerin yeşermeye başladığı, çiçeklerin rengârenk açtığı, kalplerin yeni umutlarla dolduğu, yeni bir mevsimin, yeni bir baharın başlangıcı olduğunu belirterek ?Nevruz yeni bir gün anlamına gelmektedir. Nevruz, tabiatta dirilişin başladığı bir gün olarak algılanmaktadır. Nevruz, tabiatın uyanışı ile kar örtüsünün yerini çiçeğe, yeşile bırakmasıdır. Binlerce yıldır bir arada yaşayan farklı kültürler arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşliğin sembolüdür. Dünyada en eski bayramlardan olan Nevruz, Anadolu ve Orta Asya Türklerinde, Göktürklerin Ergenekon´dan çıkışı ve baharın gelişi olarak kutlanır. Balkanlardan Orta Asya´ya kadar geniş bir coğrafyada farklı gelenek ve kültürlerle yapılan kutlamalar ise Nevruz coşkusuna ayrı bir renk katmaktadır? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Cumhuriyetlerinden gelerek Erciyes Üniversitesi´nde öğrenim gören öğrenciler, sergiledikleri bayrak gösterisi ile gönülleri feth ettiler.

Kutlamalarda görev alan Türk Cumhuriyetlerinden öğrencilerin ödüllendirildiği program, geleneksel Nevruz ateşinin yakılması, demir dövülmesi ve yumurta kırma yarışması ile devam etti.

Edebiyat Fakültesi önündeki etkinlik, geleneksel Nevruz pilavının ikramının ardından noktalanırken, herkes yeni bir bahara daha erişmiş olmanın sevinci ile tören alanını terk etti?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"