NEVRUZ COŞKUSUYLA

NEVRUZ COŞKUSUYLA

ATEŞTEN ATLAYIP YUMURTA TOKUŞTURDULAR ...

21 Mart Nevruz Bayramı tüm Türk Dünyası´nda sevinç ve coşku ile kutlandı. İlimizdeki kutlamalar ise Şehitlik´ te başlayıp Erciyes Üniversitesi´nde noktalanırken; kutlamalara iştirak eden protokol mensupları kutlamaların coşkusu ile ?Nevruz Ateşi´nden atlayıp, yumurta tokuştururken adeta kış aylarının sıkıntılarını üzerlerinden atıp, baharla birlikte yeni güzelliklere ? Merhaba? der gibiydiler?
Türk Dünyası güne ?Nevruz Bayramı´nın coşkusu ile merhaba deyip, gün boyu türlü etkinliklerle kutlarken ilimizdeki kutlamalar Garnizon Şehitliği´nde start verdi. Erciyes Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü üyesi 54 farklı ülkeden üniversite öğrencileri şehitlerimizin kabrini ziyaret edip dualar okudular. Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü öğrencileri şehitliğin ardından Erciyes Üniversitesi yerleşkesine dönüp ?Nevruz Bayramı´ ruhunu yaşatmak adına fidan diktiler.
54 farklı ülkeden ilimize üniversite tahsili için gelen genç yürekler ve kutlamalara eşlik eden Vali Yardımcısı Baha Başçelik, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş´ tan oluşan ilimizi protokol mensupları ile birlikte Sabancı Kültür Merkezi önünde bir araya gelip kutlamalara devem ettiler.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından kürsüye gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş Nevruz Bayramı´nın Türk Dünyası için ne anlama geldiğini içeren konuşmasında ?Aslında ilk çıkış noktasına bakarsak Nevruz, tamamen bir Türk bayramıdır. Bu bayramın içeriğinde doğanın uyanışı, ağaçların çiçek açması, insanların kıştan yaza geçişini ve geceyle gündüzün eşitlendiği bir gündür. Aynı zamanda bir bahar bayramıdır. Bayramın asıl içeriğinde dostluk, kardeşlik, komşuluk, insanların birbirlerine yaklaşması ve mutluluk yatmaktadır? değerlendirmesinde bulundu.
ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven de,? Nevruz, Türk Cumhuriyetleri´nde resmi bayram olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de daha önceleri geleneksel olarak kutlanmaktayken, 1995 yılından itibaren bayram statüsü kazanmıştır? ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kutlamaların renkli bölümlerine geçildi. ERÜ öğrencilerince bilek güreşi final maçı yapıldı ve bayrak gösterisi düzenlendi. Nevruz kutlamalarına katkı sağlayan öğrencilere Kayseri Ticaret Odası´nca çeşitli hediyeler takdim edildi, ülke temsilcilerine de teşekkür belgeleri verildi. Düzenlenen etkinlik, protokolün Nevruz ateşini yakıp üstünden atlaması ve yumurta kırma yarışmasının ardından noktalanırken, polis ekiplerinin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı göz den kaçmadı.
HABER : C.ÜSTEN



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"