NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI

NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI

KAYSERİ'DE NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI VALİ BİLİCİ: NEVRUZ'UN ÖZÜ NEŞEDİR” Nevruz kutlamaları, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi önünde düzenlenen törende ateşin yakılması ile başladı. Sabancı Kültür Sitesi önünde düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilic

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Nevruzun, özü itibariyle neşe olduğunu ve aslına uygun olarak kutlanması gerektiğini söyledi.

      Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen törende ilk olarak Orman Bölge Müdürlüğü'nün organizasyonunda üniversite kampüsüne fidan dikildi. Nevruz kutlamaları daha sonra Sabancı Kültür Sitesi önünde devam etti. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseriyle başlayan programa katılan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, burada yaptığı açıklamada, Nevruz'un, birlik, beraberlik, yeniden canlanma, baharın gelişi, mutluluk anlamlarına geldiğini ifade ederek, ''Nevruz, özü itibarıyla neşe demektir ve aslına göre kutlanmalıdır'' dedi.

     Nevruz'un, Türklerin en büyük bayramı olduğunu, Azerbaycan ve Türkmenistan'da 1 hafta boyunca kutlanan çok büyük bir bayram olduğunu belirten Bilici, şöyle konuştu:

     ''Aslında bizler de böyle büyük coşkuyla nevruz bayramımızı kutlamalıyız. Bizim en büyük bayramımız bu. Buradaki Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrenci kardeşlerimizin sevincinden, heyecanından, mutluluğundan bu bayramın büyüklüğünü anlıyoruz. Sevgi, kardeşlik, barış, yeniden canlanma, baharın gelişinin müjdecisi, yani kısaca neşe anlamı taşıyan bu bayramı, böyle coşkuyla, sevinçle kutlamak gerekmez mi- Başka da birşey söylemiyorum. Hepimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyorum.''

     Konuşmaların ardından Vali Bilici, Nevruz ateşini yaktı ve ateşin üzerinden atladı. Örste demir döven Bilici, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Uzmay ve İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ile yumurta tokuşturdu.

      Sabancı Kültür Merkezi'nde, engelli öğrencilerin yaptığı mozaik sergisini de açan Vali Bilici, mozaikten çizgi film kahramanı ''Pepe''nin portresini yapan Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastası 6 yaşındaki Zeynep Kübra Kaman'ı bir süre sevdi.

      Kültür merkezinin başka bir bölümünde, Türk Cumhuriyetlerinden Kayseri'ye eğitim için gelen öğrencilerin açtıkları stantlarda, geleneksel yemekler davetlilere ikram edildi. Stantları gezen Vali Bilici, yemeklerin tadına da baktı ve ''İşte biz böyle güçlüyüz ve bu gücümüzü de birlik ve beraberliğimizden alıyoruz' dedi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"