NEVRUZ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

NEVRUZ BAYRAMINIZ  KUTLU OLSUN

Kayseri Valiliği`nin Erciyes Üniversitesi ile ortaklaşa tertiplediği 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları Sabancı Kültür Merkezi`nin önünde gerçekleştirildi... Özellikle Türki Cumhuriyetlerinden gelerek ilimizde üniversite eğitimi gören yabancı Uyruklu ö

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesinde düzenlenen Nevruz kutlamalarına,  Vali Orhan Düzgün, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Nevruz Bayramı  kutlamalarında  bir konuşma yapan Vali Orhan Düzgün, “Öncelikle hepinizin Nevruz gününü kutlamak istiyorum. Nevruz tabi kelime anlamı olarak yeni bir günün dirilişi, baharın dirilişi, var oluş anlamına geliyor. Bugün birlik ve beraberlik içerisinde kutlamak milletimiz adına son derece önemli bir gün. Değişik dönemlerde Türk Cumhuriyetlerine yapmış olduğumuz ziyaretlerde de Nevruz bayramının oralarda çok daha geniş katılımlarla kutlandığına hep şahit oldum. İnşallah bundan sonraki yıllarda da Nevruz bayramının ülkemizde çok güzel bir şekilde bugüne kadar olduğu gibi kutlanmasını arzu ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu...                            

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, Üniversite olarak en önemli projelerinin Türk Dünyası’ndan oluşan  bir üniversite olmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu bakımdan özellikle Türk Cumhuriyetlerinden, Orta Doğu’dan, Balkanlardan, Kafkaslardan öğrencilerimizi ve araştırmacılarımızın sayısının artmasına özen gösteriyoruz. Bu yıl bin civarında öğrencimiz var. Yaptığımız toplantılar ve alacağımız tedbirlerle önümüzdeki yıllarda arzu ettiğimiz düzeye geleceğini ümit ediyorum.”ifadesini kullandı.      

Programın devamı niteliğinde olan Nevruz Kutlamaları Sabancı kültür Sitesi’nde devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Kayseri Yabancı Uyruklu Öğrenciler Topluluğu Başkanı Elshan Ganbarou, Nevruz Bayramının geçmiş tarihiyle ilgili bilgiler verdi.

Konuşmadan sonra, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’un eşi Fazilet Keleştemur, masa tenisi, futbol, satranç, yüzme ve bilek güreşinden birinci olanlara madalya takdı.                     

Nevruz Kutlamaları, Yabancı Uyruklu Öğrenci Topluluğu Gösterileri , Türk Cumhuriyetleri Öğrencilerinin Bayrak Gösterileri,  Erciyes Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi Gösterileriyle renkli görüntüler oluşturdu. Katılımcılar büyük bir coşkuyla Gösterilere eşlik etti. Büyük bir beğeni toplayan gösteriler, Salondakilerin kurtlarını dökmesine neden oldu.                                 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı