NİKAH KIYDIRAN ÇİFTLERE NİKAH PAKETİ HEDİYE

NİKAH KIYDIRAN ÇİFTLERE NİKAH PAKETİ HEDİYE

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik yaptığı basın açıklamasında, göreve seçildiklerinden bu yana yaptıkları çalışmalar ve yapacakları projeler hakkında bilgiler verdi. Çelik ayrıca, bundan sonra Kocasinan Belediyesinde nikah kıydıran çiftlere nikah p

Makamında basın açıklaması yapan Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Geçtiğimiz süreç içerisinde yaptığımız çalışmaları değerlendirecek olursak tabi ki kabul ve ziyaretler mesaimizin önemli bir kısmını alıyor. Sağ olsun eş, dost bizleri ziyaret ediyor. Bunların içerisinde bizi en çok sevindiren Cumhurbaşkanımızın ziyareti oldu. Belediye olarak çalışmalarımıza başladık. Öncelikle yaptığımız iş mevcut imkanlarımızı bir tespit edelim ve değerlendirelim istedik. Tabi ki bu arada yönetim kadromuzda da bir takım değişiklikler yapmamız gerekiyordu. Dışarıdan 2-3 arkadaşımızın takviyesi ve içerideki arkadaşlarımız ile belirli rotasyonlarla yine çalışmaya gayret ediyoruz” dedi.
Kentsel dönüşüm ve planlama çalışmalarını başlattıklarını belirten Çelik, “Bu anlamda yaptığımız en değişik ve en farklı çalışma hava fotoğraflarının çekilmesiydi. İlçemizin fotoğraflarını kadastro ve planlama açısından çekimleri yapıldı. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Özhaseki ve İmar Daire Başkanımız ile birlikte kısa bir uçuş yaptık. Bizim inişimizden sonra 3 saate yakın tüm bölgemizin hava fotoğrafları ve hava görüntüleri elde edilmiş oldu. Bu şekilde bütün bölgemizi kayıt altına almış olduk. Zannediyorum önümüzdeki hafta sonuna doğru yapılan çekimlerin neticeleri gelecek. Bunları hem planlamaya yön versin hem de kentsel dönüşüm çalışmalarına ışık tutsun diye yaptık. Kentsel dönüşüm çalışmalarını da hızla başlattık. İlk yapacağımız çalışma daha öncede duyurduğumuz Ahi Evran mahallesinde mevcut olarak konutlarda oturan hemşehrilerimizi rahatsız etmeden evlerini yapalım onları o tarafa nakledelim ondan sonra diğer tarafta dönüşüme başlayalım istiyorduk. Bunun için yer tespiti yaptık. 3 bloktan oluşan çok şık bir proje çalışması yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde de o proje çalışması bitecek” diye konuştu.
Kentsel dönüşüm projelerinin sadece Ahi Evran mahallesi ile sınırlı kalmayacağını belirten Çelik, “Argıncık’taki 10 mahallemiz, Yeşil mahalle, Sancaktepe, Boztepe ve diğer mahallelerimizde yavaş yavaş hem rezerv alanı tespiti hem de yeni planlama çalışmalarına başladık. Bunun dışında seçim döneminde taahhüt ettiğimiz projeler vardı. Mahalle evleri, semt pazarları, kadın gelişim merkezleri, Kocasinan meslek akademisi, gençlik merkezleri gibi. Bunlarla ilgili proje çalışmalarına başladık. Önümüzdeki günlerde mahalle evi ile ilgili proje tanıtımı da yapacağız. 12 mahallemizde inşallah bu projeyi yaz sezonu sonuna bitirmeyi planlıyoruz. Bu mahalle evleri ilk yapacağımız işlerden birisi olacak. Semt pazarı ile kadın gelişim pazarı da 10’arlı gruplar halinde mimarlarımıza fikir projesi anlamında çalışmalar yaptıracağız. Bu arkadaşlarımızı yavaş yavaş tespit ediyoruz. Onlara yapmak istediğimiz ana temayı vereceğiz. Bu arkadaşlarımızda vereceğimiz fikir projelerini uygulama projesi haline çevireceğiz. Bu arada Kocasinan meslek akademisi ve gençlik merkezi ile de ilgili Mimarlar Odası ile ilgili proje yarışması yapacağız” ifadelerini kullandı.
Bazı köy ve beldelerin kendi ilçelerine bağlandığını kaydeden Çelik, “Eskiden köy ve belde olup şimdi bize mahalle olarak bağlanan epeyce bir yerimiz var. Bu mahallelerin ihtiyaçlarının tespiti, taleplerinin alınması, yerinde incelenmesi amacıyla da belediye içerisinde bir ekip kurduk. Bununla ilgili bize bağlanan köylerimizi önümüzdeki günlerde incelemiş olacağız. İhtiyaçlarını bir an önce karşılamaya başlayacağız. Ayrıca hizmet binamız ile ilgili de bir takım fiziksel ve mekansal anlamda değişiklikler yapacağız. Daha modern, daha aydınlık, daha açık ofis tarzında çalışmalar olacak. Mekansal proje çalışmalarını da başlatmış oluyoruz” şeklinde konuştu.
Kocasinan Belediyesi olarak hazırladıkları nikah paketi hakkında bilgiler veren Çelik, “Burada sizlerle birlikte olmamızın ana sebeplerinden birisi olan bir paketimiz var. Bundan sonra Kocasinan Belediyesinde yenilikçi tarzda işler yapıyoruz. Kocasinan Belediyesinde nikah kıydığımız gençlerimize hazırladığımız bir paketimiz var. Bugün onları size tanıtacağım. Geçtiğimiz yıl Kocasinan Belediyesinde 3 bin 200 civarında nikah kıyıldı. Bundan sonra nikahını kıyacağımız her gence böyle bir paketi hediye edeceğiz. Bu paketin içerisinde kutsal kitabımız Kuranı Kerim, hiç vazgeçilmeyecek bir şekilde her ailenin evinde olması gereken bir başucu kitabı, aklına gelebilecek her soruyu bu kitapta bulabilecek. Bir fincan takımımız var, 40 yıl hatırı olacak bir kahveyi eşler birlikte içsinler diye hazırladık. Tabi fincan takımı olunca kahvesi ve çikolata ile lokumunda olması gerekiyor. Bu işin finali de çiftlerin imza attığı kalem. Üzerinde kendi isimleri olan kalemi de hediye etmiş olacağız. Bundan sonra Kocasinan Belediyesinin nikah memurluğunda gerek salon nikahı, gerek oda nikahı gerekse dışarıdan kıyılacak nikahlarda belediyenin hediyesi olarak bu paket yeni evlenen çiftlerimize verilecek” diye konuştu.
‘Yamula baraj kenarında bungalov evle ilgili çalışmalara başlattık’ diyen Çelik, “Hemen o Marina’nın yanındaki bölgede sadece ev değil site tarzında hazırlanacak. Oraya gelen vatandaşların hoşça vakit geçireceği bir mekan olacak. Sadece Bungalov evler değil yan tarafında kamelyalar, günü birlik piknik alanları ile ilgili o bölgede bir çalışma başlattık” dedi.
Çelik son olarak, “Binamız ile ilgili yapılmış çalışmalar var. Bu çalışmaları uygulayarak açık ofis haline getireceğiz. Tabi bunları yaparken yukarıda rezerve olarak tutulan halen boş olan yerlerimiz var. Mesela İmar bölümünü rezerv edeceksiniz, İmar bölümünü bir süreliğine yukarı bölüme taşıyacağız. Oradaki çalışmalar bittikten sonra yine kendi yerine alacağız. Diğer bölümler aynı şekilde olacak. Dolayısıyla hizmet aksamadan kesintisiz olarak devam edecek” şeklinde konuştu.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı