?NİSAN KARI´ ERCİYES´TEKİ TURİZMCİLERİN

?NİSAN KARI´ ERCİYES´TEKİ TURİZMCİLERİN

YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Türkiye´nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes´te mart ayının sonlarında ve nisan ayı başlarında etkili olan kar yağışı, sezonu uzattığı için turizmcileri sevindirdi.

Kayseri Turizm İşletmeciler Derneği (KAYTİD) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Eğlenceoğlu, yaptığı açıklamada, Erciyes´te çok bereketli bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Yurt dışından gelen turistlerle Erciyes´in renklendiğini anlatan Eğlenceoğlu, "Erciyes, her geçen gün daha fazla tatilciyi ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl da geçen yıla oranla daha iyi bir sezon geçirdik. Özellikle birer haftalık paket programlarla Türkiye´ye gelen yabancı turistler kayak merkezimize renk kattı. Tanınırlık açısından da çok büyük katkı sağlıyor." diye konuştu.

Erciyes´in ününün, Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla ülke sınırlarını aştığını ve dünyada adından söz ettiren kayak merkezlerinden olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Eğlenceoğlu, "Önümüzdeki sezon her şey daha iyi olacak. Bu yılki izlenimlerimiz onu gösteriyor Çünkü bu yıl buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin Erciyes hakkındaki söylemleri çok pozitifti. Bunu da çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Kayseri, önümüzdeki yıl daha yaygın bir şekilde kış turizminde dünya genelinde öne çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Mart ayı sonları ve nisan başında Erciyes´te kar yağışının etkili olduğunu belirten Eğlenceoğlu, şunları kaydetti:

"Son bir hafta aralıklarla kar yağışı oldu. Önümüzdeki haftalarda da yağış bekliyoruz. Yağışlar, sezonu ciddi manada uzattı. Bu da tabii ki turizmci tarafından memnuniyetle karşılanıyor. İşletmelerimizin tamamı şu anda hizmet vermektedir. Erciyes´teki bütün pistler açık ve nisan ayında kayak yapmak isteyen kayakseverleri bekliyor. Kayak merkezindeki işletmeler kar olursa kazanç elde edebiliyor. Bu nedenle karın çok yağması ve sezonun uzaması turizmcilerin yüzünü güldürüyor. Ne kadar çok kazanırsak gelecek yıla o kadar fazla yatırım yapma imkanımız doğuyor."

Pistlere nisanda ilginin daha da artması için çalışma yaptıklarını belirten Eğlenceoğlu, "Türkiye´de bu mevsimde pistlerinde bu kadar kar olan çok az yer var. Bunu değerlendirebilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bunu sezon sonu toplantılarımızda da değerlendiriyoruz ve yapmamız gerekenleri yapacağız. Erciyes´ten en fazla verimi alabilmek için kayakseverlere sezonun nisan ayının ortalarında kapandığını daha iyi anlatmamız gerekiyor." diye konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”