KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ’DEN ÇARPICI ‘AŞI’ AÇIKLAMASI

BENLİ, “AŞILAMADA İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE ULAŞAMADIK”

TAM BİR ŞİFA MEYVESİ HURMA

“GÜNDE 3 ADET HURMA TÜKETİN”

ÖĞRENCİLERDEN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NE 20 BİN N95 MASKE

BENLİ: SIRASI GELEN VATANDAŞLARIMIZ MUTLAKA AŞILARINI OLSUN

KTB BAŞKANI BAĞLAMIŞ COVİD OLDU

KTB BAŞKANI BAĞLAMIŞ’IN COVİD 19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI

DİKKAT  UZMANLAR  UYARIYOR !

‘BAHAR YORGUNLUĞU’NU CİDDİYE  ALIN…

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ UYARDI

“COVİD 19’A KURBAN GİDEN GENÇ İNSANLAR YAŞLARI 38 VE 48 İDİ. SÖZÜN BİTTİĞİ YER”

AŞI YAPILDIKTAN SONRA HASTALARIMIZDA BELİRGİN BİR AZALMA OLDU

DOÇ. DR. İSMAİL ALTINTOP: 182 HATTINDAN RANDEVU ALMALARINI İSTİYORUZ

KAÇAK SAZAN VE YAYIN BALIĞI ELE GEÇİRİLDİ

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ 250 KİLO KAÇAK SAZAN VE YAYIN BALIĞI ELE GEÇİRDİ

TUZ DOST MU, DÜŞMAN MI?

“DOST GÖRÜNEN TUZ HER AN DÜŞMANA DÖNÜŞEBLİR”

YERLİ AŞIDA FAZ-3 ÇALIŞMALARI NİSAN SONUNDA

38 KİŞİLİK BİR EKİP GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

DEVLET HASTANESİ'NDE DE SİNOVAC VE BİONTECH AŞILARI YAPILMAYA BAŞLANDI

SİNOVAC AŞI UYGULAMASI 08:30-16:00 SAATLERİ ARASINDA YAPILMAKTADIR

KAYSERİ’DE COVİD 19 VAKALARI İSTİKRARLI BİR ŞEKLİDE ARTMAYA DEVAM EDİYOR

KAYSERİ ‘NİN 100 BİN KİŞİDE Kİ VAKA SAYISI 504.2 OLARAK BELİRLENDİ

KAYSERİ ECZACI ODASI BAŞKANI UĞUR NURİ AKIN:  

“MEVSİM GEÇİŞLERİNDE ALERJİSİ OLANLAR MUTLAKA HEKİME DANIŞMALI”

ERÜ’DEN ÇOCUKLARDA DİŞ ÇÜRÜKLERİNİ ÖNLEYECEK

‘KONTROLLÜ FLOR SALINIMI YAPAN YER TUTUCU’

KORE BÜYÜKELÇİSİ ERÜ'DE GELİŞTİRİLEN YERLİ AŞI HAKKINDA BİLGİ ALDI

KORE CUMHURİYETİ'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ WON IK LEE ERÜ’DE

KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİNDE AŞILAMA DEVAM EDİYOR

Kayseri Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Saatçi: "Biontech yüzde 97 üzerinde antikor oluşturuyor"

Gürkan Ofis Mobilyaları

Nny Üniv. Beslenme Bölüm Başkanı Prof.Dr. İnanç:

?İftarda Meyve Suyunu Sofranızdan Eksik Etmeyin? ...

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimi Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sağlıklı bir oruç dönemi geçirmek ve uzun süren açlıktan sonra düşen kan şekerini yükseltmek için iftarın meyve suyu ile açılmasını önererek ?İftarda meyve suyunu sofranızdan eksik etmeyin? değerlendirmesinde bulundu?

Yılın en uzun günlerine denk gelen oruç döneminde uzun süren açlıktan sonra metabolizmanın ana isteği, iftarda enerji kaynağına en kısa yoldan ulaşmak oluyor.
Konuyla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimi Fakültesi Beslenme ve Diyatetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, ?Özellikle beyin ve sinir hücreleri glikoz formunda enerji ihtiyacı duyarlar. İftarda 16-18 saatlik bir açlıktan sonra düşen kan şekerimizin en kısa zamanda yükselmesine bir bardak meyve suyu yardımcı olur. Ayrıca, bir gün içerisinde almamız gereken 5 porsiyon meyve ihtiyacımızın da yaklaşık 2-3 porsiyonunun karşılanmasına destek olur.? değerlendirmesinde bulundu?
Ramazan´da vücudumuzun sıvı dengesinin çok daha önem kazandığına dikkat çeken Prof. Dr. İnanç, iftarda meyve suyu tüketiminin oruç tutanlar için dengeli beslenmenin anahtarlarından da biri olduğunu kaydetti.
Prof. Dr. İnanç, iftarı açarken içilen bir bardak meyve suyunun enerji ve sıvı kaynağı olarak tokluk verebileceğini ve uzun süreli açlıktan sonra aniden aşırı besin tüketmemize de engel olabileceğini belirtiyor. İnanç ayrıca, meyvelerde bulunan meyve asitlerinin sindirimi kolaylaştırdığını ve Ramazan´da sıklıkla karşılaşılan sindirim problemlerinin hafifletilmesine yardımcı olduğunu vurguladı?