NNY ÜNİVERSİTESİ

NNY ÜNİVERSİTESİ

YENİ MEZUNLARINI TÖRENLE UĞURLADI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nde(NNYÜ)Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi´nden mezun öğrenciler için toplu mezuniyet töreni düzenlendi.

NNYÜ Yerleşkesi Tören Alanı´nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine; 2. HİBM ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ercan Teke, 12. Hava Ulaştırma Ana Üst Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selçuk Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Melikgazi Belediye Başkan Vekili Dr. Yüksel Kahraman, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, KOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Özdemir, NNYÜ Mütevelli Heyet Üyeleri, Kayseri Yükseköğretim ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Kerim Güney yaptı. Rektör Güney, gerek burs verme açısından değerlendirildiğinde gerekse de öğrenci yerleştirme oranları açısından değerlendirildiğinde Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nin ülkemizdeki vakıf üniversiteleri içerisinde en ön sıralarda yer aldığını söyledi. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nin fiziki ve alt yapı donanımıyla gelişmiş, nitelikli akademik kadrosuyla çağdaş eğitim veren özgün bir bilim yuvası olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, ?Üniversitemiz emin adımlarla planlı, projeli şehrine ve ülkesine en iyi hizmeti verecek şekilde gelişmesine devam etmektedir? değerlendirmesinde bulundu.

NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar da yaptığı konuşmada Kayseri Yükseköğretim ve Yardım Vakfı hakkında bilgiler verdi. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, vakıf üniversitesi olarak kurulması fikri ortaya atıldığında en büyük endişeyi taşıyanların başında kendisinin geldiğini belirten Mustafa Nevzat Özhamurkar, ? Çünkü, vakıf üniversitesi bütün giderlerin vakıf tarafından karşılanacağı bir üniversite. Cenabı Hakka şükürler olsun. İlk başladığımız niyet ettiğimiz günden bu güne hem daraltmadı hem bunaltmadı? dedi. Öğrencilere yeni hayatlarında başarı ve sağlık dileklerinde bulunan Mustafa Nevzat Özhamurkar bazı tavsiyelerde de bulunarak ?Sakın unutmayın. Ticaretin en büyük hilesi dürüstlüktür. Dürüstlüğünüzü kaybettiğiniz an birçok şeyinizi kaybedersiniz. Ok gibi doğru olursanız hedefe varırsınız. Yay gibi eğri olursanız elde kalırsınız. İnsan hizmet ettiği alanında güvenilir adam olmayı ortaya koyabildiği an unutmayın ki başaramayacağı hiçbir şey yoktur? ifadesini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Kayseri´nin en önemli değerinin hayırsever insan gücü olduğunu hatırlatıp,  öğrencilere de önemli tavsiyelerde bulunarak şunları kaydetti:?Kayseri´nin en önemli değeri nedir? diye bize sorduklarında bizim hep söylediğimiz müteşebbis ve hayırsever insan gücümüzdür. Bu üniversitenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İşte bu ve buna benzer yerler bizim hayırsever insan gücümüzün katkılarıyla oluştu. Bir şehrin gelişmesinde en önemli faktörlerden biri üniversitelerdir. Eğer bir şehrin gerek ekonomik gerek marka değerini yükseltecekseniz önce üniversiteleri büyüteceksiniz. Üniversitelerin sayısı, içindeki akademisyenlerin zenginliği şehrin zenginliği ile direk doğru orantılıdır.?

Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere plaket ve hediyeleri takdim edildi. Fakülte birincileri mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazılı olduğu plaketleri çaktı. Daha sonra öğrencilere mezuniyet belgeleri varildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in İşletme bölümünde okuyan oğlu Furkan Çelik mezuniyet plakasını ve belgesini babası ile annesi İkbal Çelik´ten aldı.

Mezun öğrenciler arasında bulunan Kay ?Grup Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya´nın Kızı Kübra da Kamu Yönetimi diplomasını babasının elinden aldı?

Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor