NNY ÜNİVERSİTESİ´NDE KONFERANS

NNY ÜNİVERSİTESİ´NDE KONFERANS

ÖĞRENCİLERE ?GİRİŞİMCİLİK VE İŞ HAYATI´ ANLATILDI?

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik ?Girişimcilik ve İş Hayatı? konulu konferans düzenlendi. Konferansa, ASPİLSAN Genel Müdürü Ferhat Özsoy konuşmacı olarak katıldı.

NNYÜ Yazılım Kulübü tarafından Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu´nda düzenlenen, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Genel Müdür Ferhat Özsoy konferansta, Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere sivil sektöre de yönelik birçok yerli enerji sistemleri, güç üniteleri ve batarya üretimi gerçekleştiren ASPİLSAN Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında ayrıntılı bilgiler verdi ve deneyimlerini Üniversitelilerle paylaştı. ASPİLSAN bünyesinde uçak, İHA, helikopter enerji sistemleri, telsiz, telefon, batarya ve şarj sistemleri, medikal teknoloji sitemleri, güç üniteleri ve bataryaları ürettiklerini ve birçok Ar-Ge çalışmasına imza attıklarını belirten Genel Müdür Ferhat Özsoy, ?ASPİLSAN, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin telsizlerde kullanılacak pilini üretmek üzere, Kayserili vatandaş ve kuruluşların yaptıkları bağışlarla kurulmuştur. Bu, Türkiye için tektir, ilktir. Milletin parasıyla kurulmuş bir şirkettir. Bu bizim sorumluluklarımızı arttırmaktadır. ASPİLSAN başlangıçta Nikel Kadmiyum şarj edilebilir piller üretmiştir. Bunun sebebi de Türk Silahlı Kuvvetlerin telsiz ve telefonlarında kullanılan pilleri Amerika´dan geliyordu.  Piller ömürlü malzemedir. Bu pillerin çoğu yolda gelirken ömrünü tamamlıyordu ve işlevini yerine getirmiyordu. Bunun üzerine ASELSAN´ın da ihtiyaçlarını gidermek maksadıyla ASPİLSAN kurulmuştur? değerlendirmesinde   bulundu?

Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran ASPİLSAN Genel Müdürü Ferhat Özsoy, konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Kerim Güney´i makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Özsoy´a Üniversiteleri hakkında bilgiler verdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”