NNY ÜNİVERSİTESİ´NDEN

NNY ÜNİVERSİTESİ´NDEN

ÖĞRENCİ VE AİLELERİ OBEZİTEDEN KORUYAN PROJE?

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümütarafından hazırlanan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları işbirliğinde yürütülen ?Ailemle Birlikte Sağlıklı Beslenerek Obeziteden Korunuyorum? isimli projenin kapanış töreni yapıldı.

Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010´ a göre ülkemizde erişkin nüfusun yüzde 65´ i fazla kilolu veya obez; ?Çocukluk Çağı Obezite Araştırması 2013? raporuna göre ise  6-10 yaş grubu her beş çocuktan biri fazla kilolu veya obezdir. Yapılan çalışmalar bu  sonuçların  öğrencilerin ve ailelerinin sağlıklı beslenme konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarından kaynaklandığını göstermektedir. Bu kapsamda,NNY Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından hazırlanan, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları´nca desteklenen,Özel Erciyes Koleji ve Hoca Yusuf Erdem Ortaokulu işbirliğinde 4-11 Kasım 2017 tarihleri arasında  Kayseri´de yürütülen ?Ailemle Birlikte Sağlıklı Beslenerek Obezite´den Korunuyorum? isimli projenin kapanışı nedeniyle Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi´nde bir tören düzenlendi.             

Kapanış törenine NNYÜ Mütevelli Heyet Üyesi İrfan Başyazıcıoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç, Özel Erciyes Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hastekkeşin, Özel Erciyes Koleji Müdürü Erdem Örnek, Hoca Yusuf Erdem Ortaokulu Müdür Yardımcısı Perihan Gülsün ve gönüllü aileler ile öğrenciler iştirak etti?                          

Proje Koordinatörü, NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Meltem Soylu törende gerçekleştirdiği  açılış konuşmasında veli ve öğrencilere obeziteden korunma ve sağlıklı beslenme konusunda günlük yaşantılarına pratik uygulamalarla aktarabilecekleri bilgileri paylaşmak amacıyla beslenme uygulamalarına yönelik atölye çalışmaları, sanat etkinlikleri, oyunlar, bilimsel deneyler ve gözlemler ile eğlencenin de yer aldığı bir dizi aktivitelerle gerçekleştirilen proje hakkında bilgiler verdi. TÜBİTAK´ın Üniversitelerinin bir çok projesini desteklediğine dikkat çeken Yrd. Doç. Dr.  Meltem Soylu,?Ancak bizim Bölümümüzün bir ayrıcalığı bulunmaktadır. Bu anlamda 25 proje ile ülkemizdeki Beslenme ve Diyetetik Bölümleri içinde en fazla TÜBİTAK projesi yürüten Bölüm olduğumuzun haklı gururunu yaşadığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Öğrencilerimizin yürütücü ve araştırmacı olarak etkin bir şekilde yer aldığı bu projeler hem ülkemize hem de Kayseri iline büyük katkı sağlamıştır.? Değerlendirmesinde  bulundu?                

Özel Erciyes Koleji ve Hoca Yusuf Erdem Ortaokulu öğrencilerinin ve gönüllü aileler proje hakkındaki görüşlerini anlatan konuşmalarından sonra kürsüye çıkan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman İnanç, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi olarak liselerde, ortaokullarda projeler yapmaya ve desteklemeye hazır olduklarını belirterek, ?Projede öğrencilerin laboratuvarlarımızdan çok etkilendiğini gördüm. Mütevelli Heyet Başkanımız Sayın Mustafa Nevzat Özhamurkar ve Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Kerim Güney´e teşekkür etmek istiyorum. Fakültemizi kurarken, hiçbir masraftan kaçınmadan laboratuvarlarımıza ne gerekiyorsa alındı. Bu anlamda, laboratuvarlarımızı tek başımıza kullanmayalım. Birlikte çok daha güzel projeler ortaya koyalım? ifadesini kullandı?                                         

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Neriman İnanç tarafından gönüllü ailelere ve öğrencilere katılım sertifikaları takdim edildi?

Tören, ortaokul öğrencilerinin ?Obezite´den Korunuyorum? temalı Dans Gösterisi ve Resim Sergisi ile sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı