NNY ÜNİVVERSİTESİ

NNY ÜNİVVERSİTESİ

ÜNLÜ TASARIMCI ERBAKAN MALKOÇ´U AĞIRLADI?


Yaptığı tasarımlar ile otomotiv sektöründe yeni bir ufuk açan dünyaca ünlü tasarımcı Erbakan Malkoç, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nde düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi.
NNYÜ Genç Girişimciler Kulübü tarafından Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa katılan Ardahanlı ünlü otomobil tasarımcısı Erbakan Malkoç, çıraklıktan zirveye giden yolculuğunda yaşadıklarını ve tecrübelerini NNYÜ öğrencileriyle paylaştı. Tamirci çırağı olarak başladığı iş hayatında, devlet başkanları, krallar, ünlü iş adamları, futbolcular, şarkıcılar ve daha nice kişiye özel tasarımlar ile ?Teknolojiyi En İyi Kullanan Firma´ ödülünü almaya hak kazanan şirketinin yönetim kurulu başkanı olan Erbakan Malkoç, küçük yaşta anne, baba ve ablasını kaybetmenin acısı ile ilkokuldan sonra okuma hayalini kaybettiğini, onun yerine tamirci çırağı olma hayalini kurmaya başladığını söyledi. Abisinin, kendisini İstanbul´da yanına alarak bir otomobil tamirhanesinde çırak olarak iş hayatına başladığını ifadede eden Erbakan Malkoç, ?Hayatımın en yokluk günlerinde bile hiç karamsar olmadım. Şimdiki gençliğe bakıyorum da, o kadar çok mazeret var ki. İlerlememek için tutunacağımız o kadar çok bahanemiz var ki, anlaşılır gibi değil. Mazeret yalandır. Başarılı olmak istiyorsanız ön yargılarınızdan ve mazeretlerinizden kurtulmak zorundasınız. Hayatınızdan, ?cak´ı, ?cık´ı çıkarmak zorundasınız. Ucu açık konuşmamak zorundasınız. Yapacağım, edeceğim, geleceğim, olacağım, ne zaman? Benim hayatta hiç mazeretim olmadı.? Değerlendirmesinde bulundu?
?Tamirci çıraklığı benim en büyük hayalimdi? diyen Erbakan Malkoç konuşmasında, ?Çünkü, okulda okuma hayalimi kaybetmiştim. Daha çocuktum ama her şeyin çok farkındaydım. Şartlar insanı çabuk olgunlaştırır. Ben çabuk olgunlaştım. Başarı, zorluklarla mücadele etme sanatıdır. Eğer başarı istiyorsanız neyle mücadele ettiğinize, nasıl mücadele ettiğinize bakacaksınız. Hep bir şeyler yapmanın peşine düştüm. Olmayanı üretip, yapıp, uygulamanın peşine düştüm. 300´ün üzerinde otomobiller üzerinde mucitliği olan, 3 binin üzerinde de dünya genelinde patenti olan bir Türk´üm? ifadelerine yer verdi. Öğrenciler tarafından soru yağmuruna tutulan Erbakan Malkoç konuşmasını şu sözlerle tamamladı: ?Özgüveni yüksek insanlar olarak biz şuan dünyaya beş defa geride bırakmıştık. Peki niye yapamıyoruz? Çünkü, çok uyuyoruz. Çok fazla insanların yaptıkları şeyleri tüketmeye yönelmişiz.?
Konuşmasından sonra ayakta alkışlanan Erbakan Malkoç´a, NNYÜ Genç Girişimciler Kulübü üyesi öğrenciler tarafından Üniversitenin plaketi takdim edildi.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”