NNYÜ´DE

NNYÜ´DE

?TERÖRÜ TEL´İN YÜRÜYÜŞÜ?

17 Aralık 2016 Cumartesi günü İlimizde gerçekleştirilen hain bombalı terör saldırısı, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nde (NNYÜ) düzenlenen ?Terörü Tel´in Yürüyüşü? ile protesto edildi.
NNYÜ Mühendislik Fakültesi Rektörlük Binası önünde ellerinde Türk Bayraklarıyla toplanan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, akademisyen ve idari personelin katılımıyla birlikte tören alanına sloganlar atarak yürüdüler. Tören alanında toplanan kalabalık Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, 15 Temmuz demokrasi şehitleri, Kayseri´de gerçekleştirilen menfur terör saldırısında şehit düşen askerlerimiz, vatanı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudular. Rektör Prof. Dr. Kerim Güney daha sonra bir basın açıklaması yaptı.
Rektör Prof. Dr. Kerim Güney yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Geçtiğimiz günlerde İstanbul´da yaşanan hadise neticesinde halen yüreklerimiz yanarken, İlimizde yapılan bombalı saldırı acımızı daha da artırmıştır.
Son günlerde, askerimize, polisimize ve sivil halkımıza yönelik haince saldırılarını artıran bölücü terör örgütlerinin bu seferki hedefi çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugayı´mızda vatani görevlerini yerine getiren sivil giyimli askerlerimiz oldu. Kalleş saldırıda 14 vatan evladımızı şehit verirken, çoğu asker 55´in üzerinde kişi yaralandı.
Bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütleri asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde azimle ve kararlılıkla mücadele edeceğiz. Vatanımızı ve milletimizi bölmeye, parçalamaya çalışan hainlere, Yüce Türk Milleti geçmişte verdiği derslerin aynısını bugün de vermeye devam edecektir. Vatanımıza, birlik ve beraberliğimize göz diken tüm terör örgütlerinin çabasını boşa çıkaracaktır. Terör örgütleri hiçbir zaman hedeflerine ulaşamayacak ve ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi çalışanları ve öğrencileri olarak hain terör saldırısını bir kez daha şiddet ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun?
Rektör Prof. Dr. Kerim Güney basın açıklamasını okumasından sonra şehitlerimiz için dua edildi. Terörü Tel´in Yürüyüşü öğrencilerin ? Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez?, ?Vatan Sana Canım Feda?, ?Ne Mutlu Türküm Diyene? sloganlarıyla sona erdi.

 



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı