NNYÜ DEKKİM PROJESİ

NNYÜ DEKKİM PROJESİ

´HÜKÜMLÜ VE ENGELLİLERE´ İSTİHDAM SAĞLAYACAK?

  Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) tarafından, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni altında hazırlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı´nın program otoritesi olduğu, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında kabulü gerçekleşen ?Dezavantajlı Kişiler İçin Kayseri İstihdam Merkezi (DEKKİM)? isimli projenin Tanıtım Toplantısı yapıldı.
NNYÜ Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısına Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili MustafaArslantürk, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar,Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürü Can Deveci, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Onur Gözbaşıve diğer paydaşlar katıldı.
NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmada DEKKİM Projesi hakkında bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Güney, Dezavantajlı Kişiler İçin Kayseri İstihdam Merkezi (DEKKİM)? isimli projenin yürütülmesine başlandığını,Kayseri Sanayi Odası´nın proje eş başvuru sahibi, proje iştirakçilerinin ise Kayseri Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR Kayseri İl Müdürlüğü olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti? ?Proje ile Kayseri´de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü´ne kayıtlı hükümlülerin ve Kayseri bölgesindeki bedensel engelli kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliğinin arttırılması, işgücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve işgücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılması hedeflenmektedir. Projede 100 hükümlü ve 60 bedensel engelli, bölgemizde ihtiyaç duyulan mobilya döşemeciliği, ahşap doğramacılığı, terzilik alanlarında mesleki eğitimler ve genel beceri eğitimleri alacaktır. Bu kişiler arasında kendi işini kurmak isteyen 40 kişi de KOSGEB destekli girişimcilik eğitimlerine katılabilecektir. Proje kapsamında ayrıca, dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına girişlerinin kolaylaştırılması, kendine güvensizlik ve başarısızlık kaygılarının azaltılması için rehabilitasyon faaliyetleri gerçekleştirilecek, hükümlülere, engelli bireylere ve ailelerine seminerlerverilecektir. Toplumda dezavantajlı kişilere yönelik önyargıların bertarafı ve ayrımcılıkla mücadele için bölgedeki firma yöneticilerine, proje ile bağlantılı STK temsilcilerine ve üniversite öğrencilerine yönelik farkındalık arttırıcı seminerler gerçekleştirilecektir. Bu projenin Üniversitemiz,Kayserimiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum?
NNYÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Nevzat Özhamurkar da Üniversite hakkında bilgiler vererek, ?Bu tür projelerin ortaya gelmesi, ERASMUS vasıtasıyla öğrencilerimizin dışarıya gönderilmesi gibi gelişmeleri gördükçe insan mutlu oluyor. Bize düşen görev bu gelişim içerisinde projeleri hazırlayanları teşvik etmek, olabildiğince destek olmaktır? diye konuştu.
KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçiise bu projenin AB projesi olmasından ziyade ülke için ihtiyaç olan bir konuya, bir sosyal olaya çözüm olması anlamında güzel bir örnek olduğunu belirterek, ?Bu projede kursa katılan, eğitim alan hükümlülerimizin sanayide istihdam etmek üzere, firmalarımızla bağlantı kurulmasında, bunların istihdam edilmesinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz? dedi.
Kayseri Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mustafa ArslantürkdeProje Tanıtım Toplantısında yaptığı konuşmadabu tür projelerin kişiler üzerinde olumlu, çarpıcı, geliştirici, eğitici, bilgi ve beceri kazandırıcı faaliyetler çerçevesinde azami farkındalıklar oluşturduğunu ifade etti. Başsavcı Vekili Mustafa Arslantürk konuşmasında şu ifadelere yer verdi:?İlgili kanunlarımızda ve milli mevzuatımızda açıkça belirtildiği gibi herhangi bir suçtan hükümlü olan kadın yada erkek bütün kişiler yönünden ceza ve güvenlik tedbirlerinin infazındaki temel amaç artık çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de ana amaç olarak hükümlülerin yeniden sosyalleşmesini temin etmek, üretken kılmak, kanunlara, nizamlara ve toplumsal kurallara saygıyı oluşturmak, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumlarını kolaylaştırmaktır. Kısaca, proje faydalanıcıları olarak hükümlülerimizin, 80 milyonluk muazzam ülkemizde bütün vatandaşlarımız ile birlikte hükümlülerimizin de muhteşem devletimizin onurlu bir kişisi olarak yeniden topluma kazandırılması amacı güdülmektedir. Bu özellikle bizim Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde çalışan hükümlülerimiz için bulunmaz bir fırsattır.80 milyonluk yüce Türk Milleti ve devletin onurlu bir üyesi kılmak amacıyla bu proje geliştirilmiş ve uygulamaya konulmuştur.?
DEKKİM Tanıtım Toplantısı,DEKKİM Proje Koordinatörü ve NNYÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Onur Gözbaşı´nın proje sunumuyla sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları