NNYÜ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ

NNYÜ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ

BOZTEPE MAHALLESİNDE KADINLARA DİYABET EĞİTİMİ

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü sebebiyle Boztepe Mahallesi´nde yaşayan kadınlara yönelik eğitim programı düzenledi.

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeliha Kaya Erten´in rehberliğinde, Kocasinan Belediyesi Boztepe Mahallesi Semt Konağında,  Bölüm öğrencileri tarafından Boztepe Mahallesinde yaşayan kadınlara diyabetten korunmak için sağlıklı yaşam biçimi davranışlarının nasıl olması gerektiği, beslenme ve egzersizin diyabeti önlemedeki etkisi anlatıldı. Eğitim programı sonunda ise eğitime katılan kadınların diyabete yönelik değerlendirmeleri yapılarak, kan şeker düzeyleri ölçüldü. Değerlendirme sonucu risk taşıyan bireylere doktor kontrolü tavsiyesinde bulunuldu. Program kapsamında ayrıca diyabet tanısı alan ve diyabet hastalığını yönetemeyen kadınlara ev ziyaretleri yapılarak diyabet yönetim konusunda desteklenmeleri için eğitim programı başlatıldı.

Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeliha Kaya Erten düzenlenen eğitim programı ile ilgili yaptığı açıklamada, ?Her yıl 14 Kasım´da Dünya Diyabet Günü sebebiyle çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Dünya Diyabet Günü´nün 2017 Yılı teması ?´Kadınlar ve Diyabet" olup, sloganı ?´Sağlıklı Bir Gelecek Hakkımız´´dır. Bu yıl ki tema ile diyabet riski taşıyan veya diyabet ile yaşayan tüm kadınlar için ekonomik ve ulaşılabilir diyabet tedavisi, diyabet eğitimi ve kendi kendine diyabet yönetimi eğitiminin önemini teşvik etmek suretiyle Tip 2 diyabet ile mücadele kapasitesini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bu kapsamda, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Hemşirelik Bölümü olarak öğrencilerimizle birlikte Boztepe Mahallesi´nde böyle bir program gerçekleştirdik? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı