NNYÜ ÖĞRENCİLERİ

NNYÜ ÖĞRENCİLERİ

KÖY OKULUNA SAHİP ÇIKTI

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Bilim, Kültür ve Sanat Kulübü´ne üye öğrenciler  ?Her Ay Parlayan Bir Köy Okulu? projesi kapsamında Kayseri´nin Yeşilhisar ilçesi Derbentbaşı Anaokulu ve İlkokulunun bakım, onarım ve tadilatlarını gerçekleştirerek örnek bir çalışmaya imza attılar.

NNYÜ öğrencileri ?Sosyal Öğrenci, İyi Toplum, Örnek İnsan, Güzel Gelecek? sloganıyla hazırladıkları ?Her Ay Parlayan Bir Köy Okulu? projesini uygulamaya geçirdi.   

Üniversiteli genç yürekler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda yapısal açıdan fiziksel ihtiyaçları belirlenen Yeşilhisar ilçesi Derbentbaşı Anaokulu ve İlkokul binalarının bakım, onarım ve tadilatı için kolları sıvadılar. Önce okul binasını gezerek sınıflarının iç boyasının yenilenmesi, döşemelerin değiştirilmesi gibi yapılacak çalışmaları yerinde tespit eden daha sonrada okulun minik öğrencileriyle bir araya gelerek kırtasiye gibi onların ihtiyaçlarını belirleyen Üniversiteliler zaman kaybetmeden inşaat malzemelerini alarak işe başladılar. Boyaları kavlamış sınıf duvarlarını spatulayla kazıyarak alçı çeken gönüllü Üniversite öğrencilerinin duvarları boyarken gösterdikleri beceri inşaat ustalarını aratmadı.                                                                                     

NNYÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi, Bilim Kültür ve Sanat Kulübü Başkanı Mustafa Genar Korkmaz, ?Okulun fiziksel ihtiyaçları için ?Sosyal Öğrenci, İyi Toplum, Örnek İnsan, Güzel Gelecek? sloganıyla ilave katkılar yapmayı amaçladık. Aynı zamanda bu okulda okuyan kardeşlerimizin kırtasiye ihtiyaçlarını da karşıladık. Laminat parkenin bir kısmını Kayseri Ticaret Odası karşıladı. Kalan ihtiyaçları arkadaşlarımız ve ailelerinin katkısıyla tamamladık. Köy okulundaki kardeşlerimizin daha güzel ortamda eğitim hayatlarını sürdürmelerine destek vermek istedik. Hepimiz gönüllü olarak buradayız. Faaliyetlerimize her ay yeni bir okulla devam edeceğiz? dedi. Yeşilhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ünal ise ?Böyle gönüllü öğrencilerin olması ülkemiz açısından mutluluk vericidir. Sayılarının artması ve yardımların daha da yayılmasını umut ediyoruz? değerlendirmesinde bulundu?                                                                                                       

Yenilenerek pırıl pırıl hale getirilen sınıflarda eğitim görmenin mutluluğunu yaşayan minik öğrenciler de kendilerine örnek ve destek olan gönüllü NNYÜ öğrencilerine teşekkür ettiler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı