NNYÜ´DE

NNYÜ´DE

?YAPAY ZEKA? KONFERANSI

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi´nde (NNYÜ) ?Yapay Zeka ve Yapay Arı Kolonisi? konulu konferans verdi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Mühendislik Fakültesi Salonundaki konferansta açılış konuşması yaptı. Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Prof. Dr. Derviş Karaboğa´nınYapay Zeka konusunda sadece Türkiye´de değil dünyanın en etkin isimlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Derviş Karaboğa ise konferansta Yapay Zeka nedir? Avantajları nelerdir? Neden bu kadar önemli? Yapay Zekanın alt alanları ve Yapay Arı Kolonisi hakkında bilgiler verdi. NNYÜ´de görev yapan akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta konuşan Prof. Dr. Karaboğa, son günlerde yapay zekanın gündemde olduğunu hatırlatarak, ?Yapay Zeka Bilim alanı esasında çok interdisipliner bir bilim alanı. Matematik, Biyoloji, Felsefe, Psikoloji, Bilgisayar ve Tıp gibi her alanla örtüşüyor. Yapay Zeka, canlılarda bulunan algılama, öğrenme, düşünme, sorun çözme, iletişim kurma, çıkarım yapma ve karar verme gibi bilişsel fonksiyonları ve otonom davranışları sergilemesi beklenen yapay bir sistemin araştırılması ve dizaynı üzerine çalışan bir bilim dalıdır? dedi.

Yapay Arı Kolonisi Algoritmasını anlatan ve katılımcıların sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Derviş Karaboğa´ya konferans sonunda Rektör Prof. Dr. Kerim Güney tarafından plaket takdim edildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı