NNYÜ’DE ÖĞRENCİ HEMŞİRELERİ İÇİN

NNYÜ’DE ÖĞRENCİ HEMŞİRELERİ İÇİN

MESLEKİ GELİŞİM SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından 1. Öğrenci Hemşireler İçin Mesleki Gelişim Sempozyumu düzenlenecek.

NNYÜ Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezinde 8-9 Kasım 2019 tarihleri arasında, “Etik Duyarlılıkla Yaşama Dokunmak” temasıyla düzenlenecek sempozyuma çok sayıda akademisyen katılacak ve “Etik Duyarlılık”, “Bakım Etiği”, “Klinik Etik Karar Verme Süreçleri” gibi konularda öğrencilerle tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunacak.

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Sempozyum Başkanı olan Prof. Dr. Hülya Uçar, sempozyum hakkında bilgiler verdi. Uçar, “Sağlıklı toplumun güvencesi, yaşamlara dokunarak fark yaratan hemşirelerdir. Hemşirelik bakımı, özü itibarıyla kişilerarası ilişkiye temellenen, insani ve ahlaki bir olgudur. Bu nedenle hemşirelerin bakım verirken ahlaki sorumluluklarının farkında olmaları, bireylerin bakım gereksinimlerini yürek gözüyle görerek, özenli, insan ve hasta haklarına saygılı bir anlayış geliştirmeleri önemlidir. Bu anlayış ve davranışların hemşirelik eğitimi sürecinde öğrencilere kazandırılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. “Etik Duyarlılıkla Yaşama Dokunmak” teması çerçevesinde düzenlediğimiz bu sempozyum ile alanında uzman konuşmacılarımızla hemşirelik öğrencilerini bir araya getirerek öğrencilerin etik sorunları fark edebilmelerine ve tartışabilmelerine, felsefi bir bakış açısı kazanmalarına, duyuşsal ve bilişsel alanda kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz”dedi.

Cuma günü saat 09.30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak, konferans ve oturumlarla devam edecek sempozyum programı kapsamında ayrıca katılımcılara yönelik konser ve Kayseri gezisi organize edilecek.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı