NNYÜ’DE ONLINE 15 TEMMUZ KONFERANSI

NNYÜ’DE ONLINE 15 TEMMUZ KONFERANSI

ULUSOY’DAN ‘15 TEMMUZ’ DEĞERLENDİRMESİ

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörlüğü tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle “Psikolojik ve Sosyal Boyutları ile 15 Temmuz” konulu online konferans düzenlendi.

NNYÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ergin Ulusoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle düzenlenen online konferansa konuşmacı olarak katıldı. COVİD-19 sebebiyle online gerçekleştirilen ve hain darbe girişiminin bir kez daha lanetlendiği konferansa Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Yılmaz, dekanlar, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerde online katıldı.

Konferansta, FETÖ’nün psikolojik ve sosyolojik olarak nasıl örgütlendiği, örgütün temel yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Ergin Ulusoy, 15 Temmuz’da darbe girişimine karşı insanların sokaklara çıktığını belirterek, “60 ve 80 darbesinde TRT’de o yayın yapıldıktan sonra insanlar sokağa çıkmaya korktu ve darbe başarıya ulaştı. Fakat bu kez TRT’de o yayın yapılmasına, birçok yer zapt edilmesine, insanları korkutmak için uçaklar ve helikopterlerle alçak uçuşlar yapılmasına, birçok yer özellikle gürültü çıkarmak için bombalanmasına rağmen insanlar sokaklara çıktı. İnsanların öldüğünü gördük. Ama insanlar sokaklardan geriye dönmedi.İşte bu demokratik olgunluğun bir düzeyidir.Bu noktadan sonra  butür şeylere ihtimal vermemek için sandığa ve demokrasiye sıkı sıkıya sahip çıkmamız lazım ki, Türk halkının 15 Temmuz günü bu olgunluğa eriştiğini düşünüyorum ve başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu noktadan sonrada artık geriye dönüleceğini düşünmüyorum” dedi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, konferans sonunda Dr. Öğr. Üyesi Ergin Ulusoy’a teşekkür ederek, “15 Temmuz 2016 yılındaki hain darbe girişimini lanetliyorum, aziz ve kahraman milletimiz bu darbe girişimini bertaraf etmiştir. Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize de sağlıklı, sıhhatli ve hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı