NÖBETİN 19. GÜNÜNDE MEYDANLARDA

NÖBETİN 19. GÜNÜNDE MEYDANLARDA

HAK-İŞ RÜZGARI

Hak-İş Konfederasyonuna Bağlı Hizmet-İş Sendikası, Öz Büro İş ve Öz İş Sendikası üyesi yüzlerce kişi 15 Temmuz darbe girişimini protesto ederek yürüyüş gerçekleştirdi.
Nevşehir Köprübaşı mevkiinden, Diriliş Meydanına kadar tekbir ve sloganlarla yürüyen sendika üyeleri zaman zaman Fetö Terör Örgütü aleyhine de sloganlar attı.
Yürüyüş de basın açıklaması yapan Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, ?Dünyadaki bütün mazlumlara selam olsun. Kalleşlerin kurşunları karşısında sıra dağlar gibi siper olan şehitlere, gazilere selam olsun. Aziz kardeşlerim bu gençliğin hali ne olacak dediğiniz bir zaman da aman Allah´ım Ulubatlı Hasan gibi gövdesi yere düştüğü halde al bayrağı elinden bırakmayan gençlere helal olsun. Nene Hatunlar tarih sahnesinde kaldı dediğiniz bir zaman da kamyonun kasasına insanları alarak isyan bölgesine giderek tankların karşısında siper olan Bati Hatunlara, Nene Hatunlara helal olsun. Aziz kardeşlerim bu topraklarda nice ihanet çeteleri pek çok insanın insanlığını elinden alırken işte burada memleketin uğruna çekeceğim her çile benim için şereftir diyenbu meydanlara helal olsun. Sizlere müteşekkiriz, minnettarız. Allah sizlerden razı olsun. Gündüz işyerlerinde alın teri döküyorsunuz. Gece ise meydanlarda günlerdir nöbet tutuyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun.? diye konuştu.
15 Temmuz tarihinden bu zamana kadar meydanları Hak-İş olarak terk etmediklerini de belirten Çelik, ?Nöbetin 19. Gününde Kayseri Cumhuriyet Meydanında Öz Ağaç-İş Sendikamızın organize ettiği Arslanbek Sultanbekov konserinden sonra inşallah 22:30´da Diriliş Meydanın da olacak ve sizlere konser verecek.? dedi.
Demokrasi nöbetinin 19. gününde yürüyüşün ardından Nevşehir Diriliş Meydanında gerçekleşen programa Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilciliği ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığının organize ettiği Kırgız Sanatçı Arslanbek Sultanbekov konser verdi.
Dombra türküsü ile Türk dünyasında isminden söz ettiren sanatçı Arslanbek Sultanbekov, Türkiye´de yaşanan darbe girişiminden büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Sultanbekov, ?Son günlerde Türkiye´de yaşananlardan büyük bir üzüntü duyduk. Türkiye çok güçlü bir ülkedir. Türkiye´nin tüm dünyaya ve bize çok lazım bir ülke olduğuna inanıyorum. Yaşasın Türkiye.? dedi.
Kazak yöresel kıyafetleriyle sahne alan sanatçı Sultanbekov, Nevşehir konserinin sonunda, Türkiye´de büyük ilgi ile dinlenen Dombra isimli türküsünü söyledi. Vatandaşların yoğun istekleri sonucunda Dombra türküsünü ikinci kez seslendirdi.
Konser sonunda Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Hak-İş Konfederasyonu Kayseri İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, Hak-İş Nevşehir İl Temsilcisi Ali Bağcı ile birlikte halkı selamlayan sanatçı Arslanbek Sultanbekov, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Program sonunda vatandaşlara Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı tarafından işyeri sendika temsilcileriyle birlikte çeşitli ikramlıklar dağıtıldı.


Haber Kaynak : İHA

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi