NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

LOKANTA VE KAFELER KEPENK AÇTI

‘Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci’ kapsamında kabine toplantısında alınan karaları takip eden İl Hıfzıssıhha Kurulunca açıklanan çerçevede Turuncu yani yüksek risk iller arasında Kayseri’de hizmet sektöründe faaliyet gösteren esnaf uzun bir aradan sonra ilk defa iş yerlerini açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüste ‘Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci’ kararlarını açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine risk gruplarına göre alınacak tedbirlere ilişkin genelge gönderdi. Turuncu yani yüksek risk iller arasında yer alan ilimizde İl Hıfzıssıhha Kurulunca açıklanan çerçevede sabah saat 07: 00 itibariyle dükkanlarını açmaya başlayan esnafların yüzü gülerken, uzun süre bu hizmetten mahrum kalan gençler başta olmak üzere ilimiz sakinleri de mutlu bir başlangıç yaptı.

Hem genel hazırlık, hem de müşteri bekleyen esnaflar vatandaşlardan ise maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması konusunda özenli davranmalarını isterken “Uzun bir sürenin ardından kepenk açtık inşallah zararımızı çıkartırız” değerlendirmesinde bulundular.

İşletmelerinin kapalı kaldığı sürede çok büyük maddi kayıplar yaşadıklarının altını kalın çizgilerle çizen esnaflar “%70 zararımız vardı, inşallah bu süreçte zararımızı karşılarız” değerlendirmesinde bulunarak geleceğe dair umutlarını dile getirdiler.

Öte yandan haber ekibimize süreci değerlendiren Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir “Tüm tedbirlerimizi aldık. Esnafımıza sms yolu ile maske mesafeye dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunduk. Esnafımız birazda olsa nefes aldı %50 kapasite ile cafeleri açtılar. Müşteri masadan kalktığı anda temizliği yapılarak müşterilere hazır vaziyete geliyor. Umarım biran önce her şey normale döner. Bir daha böyle bir şey yaşamayız” ifadesini kullandı.

HABER: SAMET KARATOPRAK



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da