NÖROLOJİ UZMANI DR. BİLECENOĞLU:

NÖROLOJİ UZMANI DR. BİLECENOĞLU:

?UYKUSUZLUK KADINI DA ERKEĞİ DE VURUYOR?

 

Uykusuzluk, toplumda çok yaygın olarak görülen bir sorun. Yapılan araştırmalar neredeyse her iki kişiden birini hayatının belli bir döneminde, % 50´lere varan oranda uykusuzluk sorunu yaşadığına dikkat çekiyor. Uzmanlar uykusuzluğun beyinde istenmeyen sorunlara yol açtığını vurgularken , uykusuzluk konusunda haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan Acıbadem Kayseri Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Tuğçe Nedime Bilecenoğlu ?Uykusuzluk sorunu her yaşta insanda görülebilen bir rahatsızlıktır. 3 haftayı aşan durum da kronik uykusuzluk´tan söz edebiliriz. Stres başta olmak üzere aşırı çay ? kahve ? sigara tüketimi ve uyuduğumuz odada televizyon, bilgisayar, telefon gibi elektronik eşyaların bulunması uykusuzluğa neden olabilir? ifadesini kullandı?
Uzmanlara göre uykusuzluk, toplumda çok yaygın olarak görülen bir sorun. Yapılan araştırmalar neredeyse her iki kişiden birini hayatının belli bir döneminde, % 50´lere varan oranda uykusuzluk sorunu yaşadığına dikkat çekiyor. Bunun oranın % 20 sini, kronik uykusuzluk oluşturuyor. Uykusuzluk erkeklerde, kadınlara göre daha az oranda görülüyor. Bu durum uykusuzluğu olan kadınlarda yaşam süresini kısaltmazken, 14 yılı aşkın bir sürede 6 saatten daha az uyuyan erkeklerde yaşam süresinin azaldığı, ölüm oranının arttığı gözleniyor.
İşte her yaşta sıkça karşılaşılan uykusuzluk sorunu ile ilgili olarak haber ekibimize değerlendirmede bulunan Acıbadem Kayseri Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Tuğçe Nedime Bilecenoğlu; stres başta olmak üzere yattığımız odanın fiziki özelliklerinden tutun da, odada bulunan elektronik eşyalara, içilen çay - kahve ? sigara gibi bir çok nedenin uykusuzluğa neden olabileceğini vurgulayarak ?Uyumadan, günün muhasebesini tamamlayın. Sorunları, sıkıntıları çözümleyin, yarına çözülmesi gereken, düşünülüp planlanması gereken şeyleri yatağa gitmeden tamamlayın. Yastığa kafanızı koyduğunuzda düşünecek bir şey bırakmayın? tavsiyesinde bulundu?
Nöroloji uzmanı Dr. Bilecenoğlu sözlerinin devamında ?Akşam yemeklerinizi erken yiyin, uykudan 2 saat önce sinden sonra içecek almayın. Özellikle uyku kaçırıcı içeceklerden, çay , kahve, çikolatadan, alkollü içeceklerden kaçının. Kafeinli içecekler ve nikotinden uyumadan 4-6 saat önce tüketmeyin. Uyku saatinden 2 saat önce, TV, bilgisayar kullanımından kaçının, ortamın aşırı ışıklı olmasını engelleyin. Uyku saatine yakın, hareketli, gürültülü, heyecanı yükseltici, uykuyu kaçırıcı aktiviteler yerine, sakin, loş ışıkta yapılabilecek müzik dinleme, ışıkla kitap okuma, aşırı efor gerektirmeyen aktiviteleri tercih edin? ifadesi kullanarak uykuzluğa neden olabilecek etmenlerin ortadan kaldırılmasına vurgu yaptı?
HABER: C.ÜSTEN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı