NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ´NDE

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ´NDE

EHLİYET VE PASAPORT YOĞUNLUĞU

Pasaport ve sürücü belgeleriyle ilgili işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesinin ardından Kayseri´de il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde yoğunluk yaşanıyor.

Pasaport ve sürücü belgelerinin işlemlerinin yürütüldüğü bölgeler hakkında bilgiler veren İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdür Vekili Mahmut Teke, "Kamuoyunda malum olduğu 29.10.2016 tarihli ve 29872 sayılı resmi gazete yayımlanan 676 sayılı kanunname ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen pasaport ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler 02.04. 2018 tarihi itibariyle Nüfus ve Vatandaşları Genel Müdürlüğümüze devredilmiştir. Daha önce 503 Emniyet Müdürlüğüne pasaport başvurusu yapılırken 02.04.2018 tarihi itibariyle başvuru sayısı merkezimizin sayısı 761´e çıkarılmıştır. Umumi pasaportlar 680 ilçe müdürlüğümüzde verilmektedir. Hususi ve hizmet damgalı pasaportlar 81 il nüfus müdürlüğümüzde verilmektedir. İl nüfus müdürlüklerimiz hususi ve hizmet pasaport hizmeti vermektedir. İlçe nüfus müdürlüklerimiz ise umumi pasaport ile ehliyet ve kimlikleri veriyorlar" dedi.

Kayseri´de hususi ve hizmet pasaportu valilik binası içerisinde bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünde, umuma ait pasaport ile ehliyet sürücü belgesinin de 8 ilçede verildiğini ifade eden Teke; "Emniyet´te pasaport veren il emniyet ilçe emniyet müdürlüklerimizin aynısında şimdi nüfus müdürlüğü veriyor. Sarız, Tomarza, Akkışla, Özvatan, Sarıoğlan gibi küçük ilçelerimizde sadece kimlik kartı veriliyor. Ehliyet, pasaport verilmiyor" ifadelerini kullandı. Vatandaşların başvurularda hangi yolu izlemeleri ve başvuruya gelirken hangi belgeleri yanında bulundurmalarının gerektiği hakkında bilgiler veren İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdür Vekili Mahmut Teke sözlerini şöyle sürdürdü;

"Pasaport, kimlik ve ehliyet sürücü belgesi almak isteyen vatandaşlarımız Nüfus Müdürlüğüne gelmeden önce mutlaka değerli kağıt harç bedeli vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara paralarını yatırıp makbuzlarıyla birlikte gelmeleri gerekmektedir. Daha önce nüfus müdürlükleri tarafından tahsis edilen kimlik ücretleri de tahsil edilmiyor. Artık bankalar aracılığıyla yatırılıyor. Parayı yatırdıkları takdirde biz sistemden onun bilgisine ulaşıyoruz. Bu belgeleri almak için zaman kaybına uğramamaları, orada nüfus müdürlüklerinde gereksiz kalabalıklar oluşturmaması için randevu almalarını öneriyoruz. ´Alo 199´ veya genel müdürlüğün www.nvi.gov.tr adresinden alabileceklerdir. Randevu alan vatandaşlarımız yarım saat öncesinden gelmeleri kendi menfaatine olur. Randevu saatinden yarım saat geç kalırsa bu sefer sistem otomatikman vatandaşımızın randevusunu iptal ediyor. Onun için vaktinde gelirlerse kendi menfaatleri içindir. Randevulu veya randevusuz pasaport başvurusu için gelecek vatandaşlarımızdan ne istiyoruz? Kimlik kartlarını, 1 adet biyometrik fotoğraf, öğrenciler için öğrenci olduklarını gösteren belge istiyoruz. Pasaport değiştirecek vatandaşlarımız için eski pasaportlarını getirmelerini istiyoruz. Bankaya yatırdıkları dekontu istiyoruz. Bankaya gittiklerinde hangi pasaport istiyorlarsa ona göre harç bedeli ödeyeceklerdir. Kimlik Belgesi için 1 adet biyometrik resim ve kimlik ücretini yatırarak bizlere gelmesini istiyoruz" dedi.

"VATANDAŞIMIZA EN GÜZEL HİZMETİ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Kendilerinin geçiş aşamasında olduğunu ancak her geçen gün daha da ileriye gittiklerinin altını çizen Teke; "Daha üç günlük bir mazimiz var. Mevzuat konusunda arkadaşlarımız tam yetişmediler. Emniyet´ten pasaport ve sürücü belgesinde çalışan sivil memurlarımızdan 1 pasaport memuru 1 ehliyet sürücü belgesi memuru bizim arkadaşlarımıza yardım edecek. Düne göre bugün çok iyiyiz ama her geçen gün bizim sistemimiz oturuyor. Burada bazen hatalarımız olabiliyor. O hataları hemen çağrı merkezimize bildiriyoruz. Çağrı merkezi olaya müdahale ediyor. Vatandaşlarımız için bizden kaynaklanan herhangi bir sıkıntı yok. Bütün kurumlarımızı hazır vaziyete getirdik. İnşallah küçük işlerimizi de halledeceğiz. Vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İlk 3 günlük başvuruları da açıklayan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdür Vekili Mahmut Teke; "Toplam olarak tüm merkez ve ilçelerimizde dahil 260 pasaport, 113 sürücü belgesi, bin 377 adet kimlik belgesi vatandaşlarımıza verdik. Her gün daha da düzenli bir şekilde gidiyoruz" dedi.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor