NÜFUS VE VATANDAŞLIK İL MÜDÜRÜ ARIK

NÜFUS VE VATANDAŞLIK İL MÜDÜRÜ ARIK

?YENİ KİMLİK KARTLARINI DAĞITMAK İÇİN TALİMAT BEKLİYORUZ.?

Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Turan Arık, haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ?Yeni Kimlik Kartlarının dağıtımı yapmak için hazırız, bakanlıktan talimat bekliyoruz? ifadesini kullandı. Yeni Kimlik Kartının özellikleri hakkında da bilgi veren Arık en çok merak edilen pasaport ve ehliyet yerine geçip geçmeyeceği sorusunu da birinci ağızdan cevapladı?
14 Mart 2016 tarihin itibaren Pilot İl olan Kırıkkale´de dağıtımına başlanan yeni kimlik kartlarının diğer bir deyimle yeni nüfus cüzdanlarının ilimizdeki dağıtımının ne zaman gerçekleşeceği konusu merak konusu olmaya devam ederken haber ekibimiz konu ile ilgili birinci ağızdan bilgi almak üzere Kayseri Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Turan Arık´ın kapısını çaldı. İl Müdürü Arık yeni ?Kimlik Kartları´nın özellikleri, güvenilirliğini, Kayseri´de ne zaman dağıtımına başlanacağını, nasıl, nereden ve ne zaman alabileceğimizi, yeni kartlarımız ehliyet ve pasaport yerine geçecek mi? Konularında haber ekibimize bilgiler verdi?
Kartlar en üst seviye görsel ve elektronik güvenlik unsurlarına sahip olacağını vurgulayarak başladığı sözlerinde şunları kaydetti?. ?Kimlik kartlarımız yakında hepimizin cebine, cüzdanına girmiş olacak. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, kişinin Türkiye vatandaşına kayıt olduğunu ve aile kütüklerine kayıtlı olduğunu gösteren ve günümüz ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen nüfus cüzdanlarının yerine kullanacağımız kartlardır. Bireye ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik bilgiler kart üzerindeki çiplerde güvenli bir şekilde saklıdır. Kartlar en üst seviye görsel ve elektronik güvenlik unsurlarına sahip olacak.?
İl Müdürü Arık bu kartların ne gibi özellikleri olacağına dair yaptığı açıklamada ise şöyle konuştu? ?Şuan kullandığımız nüfus cüzdanlarında sahtecilik ve kopyalama güvenlik önlemleri olmadığı için bu illegal işlemler rahatça yapılıyordu. Vatandaşlar, muhtarlardan başvuru yaparak bir fotoğraf ile nüfus müdürlüklerine gelip kolayca nüfus cüzdanı alabiliyorlardı. Bizde kişilerin hiçbir verisi mevcut değildi. Yeni kimlik kartlarımızın içerisinde vatandaşlarımızın biyometrik verileri olacak. Avuç içi damar, parmak izi ve kişilerin biyometrik fotoğrafları olacak. O nedenle kolay taşınabilir, taklit edilemez ve polikarbonlardan yapılmış, banka kartları büyüklüğünde kartlarımız olacak. ?
Kopyalanma imkanı olmadığı için kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmasının mümkün olmadığı ?Yeni Kimlik Kartları´ Projesinin hangi kurumlarca yürütüldüğü konusunda da bilgi vererek sözleirni noktalayan Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Arık ?Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir? ifadesini kullandı?
HABER: U. ALTUNER ( ÖZEL HABER )



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor