NURSAÇAN: “AĞIR CEZALIK DOSYA OLUŞTURMAK İSTENİYOR”

NURSAÇAN: “AĞIR CEZALIK DOSYA OLUŞTURMAK İSTENİYOR”

Kayseri 1. Organize Sanayi’nin görevden uzaklaştırılan Başkanı Tahir Nursaçan gerçekleştirdiği basın toplantısında uzaklaştırma kararının bakanlık tebligatından önce sosyal medyadan öğrenmelerinin son derece manidar olduğunu vurgulayıp, yargıya uzanan eller olduğunu iddia ederek “Amaçları ağır cezalık dosya oluşturmak” ifadesini kullandı.

Kayseri 1. Organize Sanayi’nin görevden uzaklaştırılan Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri OSB Ahi Evran Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, yaşanılan gelişmeleri değerlendirdi. Kayseri OSB sanayicisinin demokrasi mücadelesinde kara lekeli bir gün olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Nursaçan görevden uzaklaştırma kararını sosyal medyadan öğrenmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek şunları kaydetti. “Bugün Tahir Nursaçan ve dava arkadaşları için değil, Kayseri OSB Sanayicisi için demokrasi mücadelesinde kara lekeli bir gündür. Hepiniz ve tüm Kayseri biliyor ki Kayseri OSB, elini değil tüm yüreğini taşın altına koyan ben ve aziz dava arkadaşlarım sayesinde 2015 yılında sandıkla tanıştı. Atanarak yönetilen değil; seçerek yöneten sanayici vasfına gelindi. Ancak ne üzücüdür ki aradan geçen 6 yıl bile hazımsız bazı kesimlerin vizyonuna hiçbir katkı sağlayamadı. Bugün aynı mücadeleyi vermek yine bizlere kaldı. Bildiğiniz üzere Cuma günü akşam saatlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın bizimle ilgili geçici olarak görevden uzaklaştırma yönünde bir tasarrufta bulunduğuna ilişkin bilgiler çarpıtılarak sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Bu haberlerin kaynağı olan kişiler Sayın Bakan’ın oluru ile gelen yazıyı nasıl oluyorsa bizlere tebliğinden önce biliyor olmalarına rağmen kamuoyuna gerçeğe aykırı bir şekilde empoze ettiler. Bizim ülkemiz devlet kültürü olan bir ülkedir. Böylesine önemli kararlarla ilgili bildirimler sosyal medya üzerinden yapılmaz diye düşünmüştük. Ancak sizlerin de bildiği gibi yapıldı. Yapılan uygulama bizden önce birilerine servis edildi ve o birileri de sosyal medya aracılığı ile bu haberi gerçeğe aykırı bir şekilde yaydı. Keşke bu tasarrufu haber sitelerinden ya da sosyal medya hesaplarından değil, bizzat Bakanlığımızdan öğrenseydik. Sadece bu bile, bize karşı yapılanların ne denli garipliklerle dolu olduğunun göstergesidir. Sözlerimin başında net bir şekilde ifade ediyorum ki, hakkımızda açılan davalar hukuk sistemimize, geçici süre ile görevden alma kararı ise idare sistemimize gölge düşürmüştür” ifadelerini kullandı.

Nursaçan sözlerinin devamında yargıya uzanan ellerin olduğunu iddia edip “Takipsizlik kararı veren savcının tayini çıktı” ifadesini kullandıktan sonra “Ağır cezalık dosya oluşturulmak isteniyor” dedi ve ekledi  “Hiçbir kurum ya da kuruluşun karşılaşmadığı kadar müfettiş denetimi ile karşılaştık. Aylarca incelemeye tabi tutulduk. Hakkımızda 40’dan fazla suçlama yapıldı ve suçlamalarla ilgili müfettişler didik didik inceledi. Suçlamaların hepsinin iftira olduğu ortaya çıktı. Başlangıçta savcılık sadece iki hususla ilgili iddianame düzenleyip dava açtı ve diğer tüm hususlarla ilgili takipsizlik kararı verdi. Ancak birileri için bu yetersizdi. Amaç ağır cezalık bir dosya oluşturmaktı. Hukuken itiraz etme hak ve hüviyetleri olmayanlar tarafından savcının kararına itiraz ettirildi. Hukuk sisteminde belki bin dosyada gerçekleşen bir ihtimal gerçekleşerek, Kayseri Sulh Ceza Hâkimliği tarafından takipsizlik kararı kaldırıldı. Burada da Manidar bir zamanlama yaşandı. 3 ay boyunca itiraz değerlendirmede beklerken, dosyada takipsizlik kararı veren Cumhuriyet Savcısının, istemediği bir yere tayin edilmesi beklenildi ve bu tayinden sonra, takipsizlik kararı kaldırıldı. Nitekim sonrasında dosyada görevlendirilen Savcı tarafından ivedilikle ve hiçbir detay içermeyen bir İddianame düzenlendi. Güzel ülkeme, güzel şehrime yakışmadı; ama başarıldı. Yapılanlar Kayseri Adliyesi’ni yaralamıştır. Bu şehri yaralamaya hiç kimsenin hakkı da yoktur haddi de. Kayseri sanayicisinin iradesi hiçe sayılarak, seçimleri kaybedenlerin siyasi gücü de yanlarına alarak gerçekleştirdikleri masa başı oyunları şimdilik galip geldi. Burada şu hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından 18 Ekim 2021 tarihli tebliğ ile Yönetim Kurulu üyeleri ve Denetim Kurulundan 1 üye ile 2 adet Bölge Müdürlüğü personeli hakkında 3 aylık geçici süreliğine görevden uzaklaştırıldığı bildirimi yapıldı. Haksız, hukuksuz, hakkaniyetsiz bu işleme karşı tarafımızca hukuki süreç başlatılacak ve her zaman yaptığımız gibi yasalar önünde hakkımız aranacaktır. Ancak gelinen noktada talimat doğrultusunda dün itibariyle yedek listemizden teşekkül edilen yeni Yönetim ve Denetim kurulumuza bayrağı geçici süreliğine devrettik. Layıkıyla bayrağı taşıyacaklarından da hiçbir şüphemiz yoktur. Bilgi kirliklerini düzeltmek adına söylüyorum, görevden geçici süreyle uzaklaştırılmamıza neden olan konu zorlama iddianame ile ağır ceza mahkemesinde açılan dava değildir. Görevden geçici uzaklaştırılmamıza dayanak olan soruşturmalar çok komik, kasıtlı ve manidardır”                                                                        

Sözlerinin  sonunda güçlerini sadece sanayicilerden aldıklarını dile getiren Nursaçan sözlerini şöyle noktaladı.  “Biz gücümüzü sadece ve sadece sanayicilerimizden aldık. Hakkımızda yapılan suçlamaların asılsız olduğu yargılama sonrası görülecektir. Bu kararlar bizim için bir son değil başlangıç olacaktır. Şer odaklarına ve onlara prim verenlere hakkımız helal değildir. Şehrimiz, ülkemiz, milletimiz ve sanayicimiz için boynumuz helaldir. Zorlama ile açılan davadan ben ve dava arkadaşlarımın aleyhine hiçbir şey çıkmaz. Çünkü isnat edilen suçlar bizlere ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ne bulaşmaz. Vicdanımız pak, yüzümüz aktır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı açıklamalar sırasında şu sözü kullandı: “Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısından başka bir şey değildir.” Bürokrasinin seçilmiş OSB yönetimine yönelik aldığı karar da vesayetin ta kendisidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu gelişmelerden haberdar olmadığına inanıyoruz. Haberdar olduğunda kararı alanlara ve aldıranlara gereken tavrı göstereceğine de eminiz”                        

Nursaçan konuşmasını tamamladıktan sonra görevi devir alacak molan yedek liste üyelerini yanına davet edip Murat Yibur’un elini sıkarak  devir – teslimi gerçekleştirdi.

Yibur’ da görevi sahibine tekrar iade etmek için sabırsızlandığını vurgulayarak “Allah var gam yok” ifadesini kullandı.                                   

Nursaçan ve görevden uzaklaştırılan diğer isimler yedek listenin yeni yönetimi ile birlikte salondakileri selamlayarak toplantıyı noktaladılar.                       

Medya mensuplarının soru sorma talepleri dikkate alınmadı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"