OBEZ VE KİLO PROBLEMİ OLANLARA MÜJDE

OBEZ VE KİLO PROBLEMİ OLANLARA MÜJDE

Kayseri’nin Develi ilçesinin yöresel ürünü olarak bilinen gacer bitkisinin obezite hastaları ve kilo problemi olan vatandaşlara büyük fayda sağlayacağı belirtildi. Kayseri’nin Develi ilçesinde yetişen ve halk arasında `gacer` olarak bilinen b

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda konuşan Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, “İlçemizde kullanılıyor ama halk arasında bilinmeyen, 1960 yıllarında Türkiye’nin birçok yerinde kullanılan bir ürün. Bunun dolmasını tutun, helvasına kadar her türlü yemeği yapılabiliyor. Ekmeği de yapılabilir” dedi.
Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Ziraat Fakültesi Tarla Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Sancar Bulut, “GDO tartışmalarının yapıldığı bir ortamda, tabii ki pirinci ve bulguru kötülemek değil amacım. Alternatif olarak bu da pirinç ve bulgurun yapıldığı tüm yemeklerde kullanılabilir. Bu amaçla yola çıktık. İlimizde sadece Develi’de değil, ülkemizde Kastamonu ve Kars illerinde de yetiştirilebilir” dedi.
Yrd. Doç. Bulut, “Dolayısıyla besin değerinin yanında sindirimi ve hazmı da kolay. Ülkemizde 18 yaş üzeri insanların yüzde 70’inin kilo problemi olduğu, yüzde 35’inin ise obez olduğu açıklandı. Diyetisyenler bol lifli ve kepekli ürünleri tavsiye ediyorlar. Bu manada tam buğday unundan yapılan besinlerin insan sağlığı açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bunu tam buğday unu halindeki ekmek gibi yaptığımız zaman lifli kısmı da ekmekte olmuş oluyor. Midedeki yağları daha fazla çekmesini sağlar. Diyetisyenler bu nedenle kepekli ekmekleri tavsiye eder” diye konuştu.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı