OBEZİTEYE MÜCADELE YÜRÜYÜŞÜ

OBEZİTEYE  MÜCADELE YÜRÜYÜŞÜ

“GADASINI ALDIĞIM YÜRÜMEK BEDAVA” ; İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Bölümü ve Avrupa Hastanesinin işbirliğiyle ‘3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü’ etkinliği kapsamında sağlıklı yaşam için spor yapmanın önemine dikkat çekmek için &#

   Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı’nın ortak çalışmaları ile  yürütülen “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında 2014 yılına kadar birçok alanda  değişik faaliyetler düzenlenecek.
    Sağlık Bakanlığı tarafından “Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım” araştırma raporunda düzenli fiziksel aktivite yapanların toplum içindeki oranı %3.5 olarak açıklanırken, Sağlık Müdürlüğü ve Avrupa Hastanesi işbirliğinde ilimiz sakinlerine yönelik  olarak  “Obeziteye Dikkat Yaşamına Hareket Kat”  parolasıyla İnönü Parkında  gerçekleştirilen yürüyüşe  ilgi büyük oldu. 
    Etkinlikte konuşan İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hayrettin Düşüktaş “ Dünya Sağlık Örgütü, bireylerin fiziksel olarak aktif olması için günlük 10.000 adım atmasını önermektedir. Fiziksel aktivite, bireysel olarak kronik hastalıkları önlemede, toplumsal olarak halk sağlığının iyileştirilmesinde etkilidir.”diye konuştu.
    Son derece renkli görüntülerin  oluştuğu  sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan  Kayserimizin renkli simalarından Haceli Sözduyar ise sağlıklı yaşam için yapılan yürüyüşün önemli olduğunu vurgulayarak, herkesi bir an evvel  spor yapmaya davet etti.
     Yürüyüşün diğer  kahramanları da mikrofonlarımız  aracılığı ile  “gadasını aldığım yürümek bedava” slaoganı ile sağlığınıza önem verin mesajları verdiler…

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”