ODA BAŞKANLARI FIRSATÇILARA SAVAŞ AÇTI

ODA BAŞKANLARI FIRSATÇILARA SAVAŞ AÇTI

KÖTÜ NİYETLİ KİŞİ VE KURUMLARA FIRSAT VERİLMEYECEK

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy,  Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi  ve Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış yaptıkları yazılı açıklamalarla yeni tip Korona Virüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde bazı fırsatçıların temizlik, gıda ve ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat uygulayarak vatandaşları mağdur ettiklerini hatırlatıp bu kişi ve kurumlara fırsat vermemek adına  disiplin mekanizmalarını çalıştırıp, cezai işlem uygulayacaklarını duyurdular.

Tüm yurtta olduğu gibi ilimize de Korona Virüs ( Kovid-19 )’ün yaygınlaşmasından endişe eden vatandaşların tedbir amaçlı yaptıkları  temizlik, gıda ve ihtiyaç malzemeleri alışverişlerini fırsat bilerek ürünlere  fahiş fiyat uygulayan fırsatçılara karşı  savaş açan oda başkanları; disiplin mekanizmalarını çalıştırıp, cezai işlem uygulayarak bu kötü niyetli kişi ve kurumlara fırsat vermeyeceklerini  duyurdular.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci’de  fahiş fiyatla mal satışı yapan firmaları uyararak  “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı, 81 İldeki 365 Oda ve Borsa olarak, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarımızı çalıştıracağız. Bizde Kayseri Sanayi Odası olarak, şehrimizde ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarımızı çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız” ifadesini kullandı.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy konuya dair değerlendirmesinde Korona  Virüsünün etkisini bahane eden bazı işletmelerin bunu fırsata çevirmeye çalıştığını, ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştırarak, gereken cezai işlemi uygulayacaklarını vurgulayarak "Oda olarak yaşanan bu endişenin fırsata çevrilmesine asla mahal vermeyeceğiz. Bilinmelidir ki Kovid-19 dolayısıyla ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezayı vereceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz. Ahilik kültürünün doğduğu Kayseri'de, 'ölçü ve tartıda hile yapan bizden değildir' inancına sahip bir gelenekten gelen üyelerimizin, kahir ekseriyetinin asla 'fırsatı ganimete çevirme' gibi bir yola tevessül edeceğine inanmıyoruz. Herkes bilmelidir ki, vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız ve fırsatçılığa asla geçit vermeyeceğiz. Haksız rekabetle karşılaşan tüketicilerimizin de odamızı arayarak gerekli şikayetleri yapmaları hususunda hassasiyete davet ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

KTB Başkanı Recep Bağlamış ise halkı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak “Haksız fiyat artışı yapan firmalara hak ettikleri cezaları verecektir. Sıkıntılı süreci fırsata çevirmek isteyen firmaları takibe aldık ve disiplin cezalarını tavizsiz uygulamaktan çekinmeyeceğiz” şeklinde konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”