ODASINI SANAT EVİNE ÇEVİRDİ,

ODASINI SANAT EVİNE ÇEVİRDİ,

KİMSEYE DOKUNDURTMUYOR

Kayseri’de yaşayan antikacı Nurettin Eker, çocukluğundan beri koleksiyonunu yaptığı plakçalarlara çocuğu gibi bakıyor. Plakçalarlara kimseyi dokundurtmayan Eker, eski plakları dinleyerek geçmişe özlemini hafifletmeye çalışıyor.

Kayseri’de yaşayan 54 yaşındaki itfaiye emeklisi Nurettin Eker, babasından kalan plakçalar merakını hiç kaybetmedi. Çocukluğundan bu yana plakçalar koleksiyonu yapan Eker, evinin bir odasında sergilediği 30’a yakın plakçalar ve eski radyoya gözü gibi bakıyor. Bütün bakımlarını da kendi yapan Eker, hayranı olduğu Neşet Ertaş plaklarını dinleyerek, geçmişe yolculuk yapıyor.

Çocukluğunda başlayan merakını hiç kaybetmediğini kaydeden Nurettin Eker, “Babam da meraklıydı. Babamdan kalma bir merakım var. Yıllarca süren bu merakım ufak tefek şeylerle başladı daha sonra bu hale geldi. Şimdi yerler almıyor. Dükkanım ve depom var. Oralarda şu anda tamamen dolu eskiyi canlandırmak ve hayata geçirmek benim hoşuma gidiyor. Böyle tanıtmak çok güzel, başkalarının zevk almasından bende zevk alıyorum. Plakçaları görenler ‘bu zaman kadar nasıl temiz kalmış diye hayret içinde kalıyor. Mümkün olduğu kadar bakımlarını kendimiz elimizden geldiğince yapıyoruz. Şevket ustamız var, o da elinden geldiğince yapıyor. Bizde özen gösteriyoruz. Gelen misafirlerimize, komşularımıza mümkün olduğu kadar eskiyi hayatta tutmaya çalıştığımızı gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Eker, "Burada yaklaşık 300-400 adet ürünüm var. Değişik tarzlarda saatlerimiz, radyolarımız, teybimiz, pikabımız, plakçalarımız var. Yani eskiden kullanılmış aklımıza gelecek her şeyimiz var. Çıramız var, gaz ocağımız var. Bu tür şeylerin hepsi mevcut. Bu ürünlerde benim çocuğum gibi kıymetli, sürekli gözüm üstlerindedir. Sürekli her gün bakımlarını yaparım, temizliğini yaparım. Kimseye de dokundurtmam” dedi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ