ÖĞRETMENLER İÇİN MONTESSORİ EĞİTİMİ BAŞLADI.

ÖĞRETMENLER İÇİN MONTESSORİ EĞİTİMİ BAŞLADI.

ORAN Kalkınma Ajansı ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Montessori Eğitimi protokolü uygun olarak okul öncesi öğretmenlerine eğitim verilmeye başlandı.

ORAN Kalkınma Ajansı ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Montessori Eğitimi protokolü uygun olarak okul öncesi öğretmenlerine eğitim verilmeye başlandı.

?Montessori Felsefesi ve Uygulamaları? konulu eğitim semineri, Kocasinan İlçesi Barbaros Anaokulunda 23-27 Ekim 2017 tarihleri arasında, Montessori eğitimi alanında çalışmaları bulunan ve bu alanda pek çok seminer veren eğitimci Emel Çakıroğlu WİLBRANDT tarafından verildi. Proje kapsamında Kayseri´deki farklı okullarda görev yapan 50 okul öncesi öğretmen eğitim aldı. Beş gün süren ?Montessori? eğitim semineri, saat 09:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşti ve 27 Ekim Cuma günü yapılan sertifika töreniyle sona erdi.

Eğitim semineri sertifika törenine katılan ORAN Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ali Durmuş, ?Montessori metodu kapsamında okulumuzda üç sınıfımızı donattık ve Okul öncesi öğretmenlerine burada eğitim vermeye başladık. Elbette yeni metotların uygulanmaya başlanması her zaman bir süreç alır. Umuyoruz ki bu bir başlangıç olur. Bu tür projelere katkı sağlamaya devam edeceğiz ? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, ?Montessori eğitim sisteminin Türkiye´de sayılı okullarda olduğunu biliyoruz. Kayseri ilimiz bu konuda öncü illerimizden birisidir. İl milli Eğitim müdürlüğümüzün yerel projelerinden biriside Akıllı Sınıflar Projesi´dir. Akıllı sınıflar projesi kapsamında Montessori eğitimini yaygınlaştırmaya gayret edeceğiz. Burada eğitim alan öğretmenlerimiz kendi okullarında aynı eğitimi uygulamaya gayret edeceklerdir. Bu okulumuzda ilerleyen zamanlarda da benzer eğitimlerimiz devam edecek. Bunun uygulanması için gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, gerek ajans gerekse diğer kurumlar gereğini yapacaklardır. Bu eğitim ortamının hazırlanmasına ve eğitim seminerinin düzenlenmesine emeği geçen ORAN Kalkınma Ajansına teşekkür ederiz. Ayrıca okulumuzda beş gün süreyle eğitim verecek olan Montessori eğitimi alanında çalışmaları bulunan eğitimci Emel Çakıroğlu WİLBRANDT´ a çok teşekkür ediyoruz ? diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı