ÖĞRETMENLER DERSLERE BAŞ ÖRTÜSÜ İLE GİREBİLECEK

ÖĞRETMENLER DERSLERE BAŞ ÖRTÜSÜ İLE GİREBİLECEK

Milli Eğitim’den müjdeli haber, öğretmenler derslere baş örtüsü ile girebilecekler… Sevgili izleyiciler; Milli Eğitim Bakanlığı, 28 Şubat darbesi sonrası devlet kurumlarında başlatılan kılık kıyafet yönetmeliğinden dolayı görevine son verile

Hatırlanacağı  üzere 28 Şubat darbesi sonrası devlet kurumlarında başlatılan kılık kıyafet yönetmeliğinden  etkilenen kurumların başında Milli Eğitim Bakanlığı, en büyük mağduriyeti yaşayan meslek grubu ise öğretmenler olmuştu…  Milli Eğitim Bakanlığı`nın yayımladığı duyuruda 28 Şubat 1997 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları nedeniyle memuriyetten çıkarılanlar ile diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarına af geldiğini belirtildi.

Tekrar öğretmenlik mesleğine dönmek isteyen öğretmenlerin üç ay içinde eski kurumlarına müracaat etmeleri gerektiğine dikkat çeken Bakanlık, memurluğa geri dönecek olan öğretmenlere atama sayısı sınırlaması uygulanmayacağını ve bu öğretmenlerin ayrıldıkları branş dersinden veya benzer unvanlı kadrolara iki ay içinde atanacaklarını bildirdi.

Ayrıca Milli  Eğitim Bakanlığı, mesleğine geri dönecek olan öğretmenlerin derslere başörtülü girebilmenin de önünü tamamen açmış oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı  yeniden okullarına atanmak isteyen öğretmenlerin başvurularını 12 - 29 Ağustos 2013 tarihleri arasında alacak. Başvuru için öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne hitaben yazacakları dilekçe ile birlikte Nüfus cüzdanı örneği, öğrenim belgesi, hizmet cetveli, görevine son verildiğine ilişkin belgeler yanlarında bulundurmaları gerekirken özellikle  deslere baş örtüsü ile girebilmeleri konusunda ilimizde bişr sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı konusunda bilgisine başvurduğumuz  İl Milli Eğitim Müdürü  Bilal Yılmaz  bu konuda kimsenin endişesi olmaması  gerektiğini  vurgulayarak  Kayseri’de bu işin güvencesi İl Milli Eğitim Müdürü olarak benim. Kimsenin endişesi olmasın . Öğretmen kardeşlerim gönül rahatlığı ile baş örtüleri ile ders başı yapabilirler ” ifadelerini kullandı.



Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu