ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJLARI

Ulu Önder Atatürk’e Başöğretmen ünvanın verilişinin yıl dönümü olan ve uzun zamandır ‘Öğretmeler Günü’ olarak kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesi ile Vali Şerif Yılma Başta olmak üzere ilimiz siyaset , sivil toplum örgütü ve me

KAYSERİ VALİSİ ŞERİF YILMAZ,

 

''Eğitimli insanların oluşturduğu toplum, aklın, bilimin ve sağduyunun yol göstericiliğinde sağlıklı kararlar alarak, demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yaşatabilir'' dedi.
Vali Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bir ülkenin bugününü olduğu kadar, geleceğini de ilgilendiren eğitim sistemiyle, yöntemleriyle, kadrosuyla, okullarıyla ve tüm aşamalarıyla değerlendirilmesi gerektiğini, eğitimin herhangi bir unsurundaki aksamanın gelecekte yaşanacak sorunların kaynağı olacağının unutulmaması gerektiğini vurguladı.
Eğitimin sorunlarının çözülmesi, milletin kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınması ve üretimiyle asırlara yön verebilmesi anlamını taşıdığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:
''Eğitimli insanların oluşturduğu toplum, aklın, bilimin ve sağduyunun yol göstericiliğinde sağlıklı kararlar alarak, demokrasiyi kurum ve kurallarıyla yaşatabilir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatımıyla 'fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür' kuşaklar yetiştirmenin gereğini gönülden benimseyen öğretmenlerimiz, ilkeleri, düşünceleri, yaşam biçimleri ve yaşama bakışlarıyla insanları doğrudan etkilemekte, toplumun biçimlendirilmesinde rol üstlenmektedirler. Değerli öğretmenlerimizden her zaman olduğu gibi bundan sonra da beklentimiz, geleceğimizi biçimlendirecek çocuklarımıza ve gençlerimize, güven ve yaşama sevinci vermeleri, düşünmenin, sorun çözmenin, bilgi üretmenin yalnızca insana özgü ayrıcalıklar olduğunu öğretmeleridir.''

 

AK PARTİ KAYSERİ İL BAŞKANI ÖMER DENGİZ,

 

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Dengiz, mesajında, 21. yüzyıl dünyasında ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin her şeyden önce eğitimli bireyler sayesinde mümkün olacağına işaret etti.
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanın verildiği gün olan 24 Kasım'ı, hep birlikte kutlamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz" ifadesinde bulunan Dengiz, şunları kaydetti:
"21. yüzyıl dünyasında ülkelerin gelişmesi, çağı yakalayabilmesi ve küresel rekabette başarıya ulaşabilmesinin her şeyden önce eğitimli bireyler sayesinde mümkün olacaktır. Çocukların vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rol oynayan öğretmenlerimiz bizlerin başımızın tacıdır. Yüce bir mesleğin sahibi olan öğretmenlerimiz bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakarlık mesleğini yerine getirmektedirler. Bu anlamda, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletini hürriyet ve bağımsızlık içinde sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için şefkat ve özveri ile fedakarlıklarda bulunan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, bu uğurda şehit düşen, ebediyete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

 

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, ilçedeki öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker ile birlikte ilçedeki okulları ziyaret eden Başkan Rifat Yıldırım, Talas Lisesi ve Talas Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde konuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, eğitimin her zaman içinde olmasından ve desteklerinden dolayı Başkan Yıldırım’a teşekkür etti.

 

TALAS BELEDİYE BAŞKANI RİFAT YILDIRIM,

 

Eğitimin ve eğitimcinin her zaman destekçisi olmayı kendimize görev edindiklerini belirterek, bunu gönül rahatlığıyla ifade ettiğini söyledi. Başkan Yıldırım, şöyle konuştu:
“Sizler sadece bugünlerde anılmıyorsunuz, bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum. Hedeflerimize doğru iyi bir şekilde ilerlediğimizi görüyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlar olarak kalkınma bir bütündür. Yerel kalkınmada eğitimi, ticareti, kültürü ya da sanatı ayrı ayrı düşünemeyiz. İlçe olarak temel özelliğimiz üniversite şehriyiz. İki üniversite bölgemizde ama biri daha devreye giriyor. Bugün itibariyle yaptığımız çalışmalar sonucu 2 ilköğretim ve 2 lise arsasının mülkiyet sorununu çözdük. Hayırsever arıyoruz. Bütün okullarımıza katkı sağlamaya çalışıyoruz. Her gün mutlaka birkaç okulumuzun işini yapıyoruz. Şehrimizi iyi tanıma noktasında belli günler oluşturarak öğretmenlerimize kültür gezileri planlayalım. Bu vesileyle öğretmenler gününüz kutlu olsun.”
Konuşmaların ardından Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker, öğretmenlere çanta hediye ederken, ayrıca ilçede görev yapan 1250 öğretmeni okullarında ziyaret ederek hediyelerini verdi.

 

 

 

CHP İL BAŞKANI SADIK ATİLA,

 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, bir ulusun ilerlemesinin, öğretmenlerin elinde olduğunu, öğretmenleri mutlu olan toplumların mutlu olabileceğini söyledi.
Türkiye’de öğretmenlerin çok sayıda sorunu olduğuna değinen ve bu 24 Kasımların, söz konusu sorunlara çözüm bulunması için fırsat görülmesi gerektiğini söyleyen Atila, “150 bin öğretmen açığı olduğu biliniyor bunların yerine vekil öğretmenlerle eğitim yapması ne kadar doğrudur? Yıllarca çalışıp emek vererek geldiği yerde beklemek insanları karamsarlığa itmektedir. Öğretmenlerimizin mutluluğu toplumun mutluluğudur.” dedi.
Atila, “Bilimin ve aklın gerekliliği olan doğaya saygılı, çağdaş, Atatürk İlkelerini yerine getiren, tarih bilinciyle yoğrulmuş dünyayı tanıyan, kendi duygu ve düşüncesini katabilen katılımcı gençleri yetiştiren, öğretmenler sizlerin emeğiyle bu dünyada var olmaya dilimizi ve dinimizi koruyarak devam edeceğiz.
Öğretmenlerimizin, görev yapan veya yapamayan 24 Kasım öğretmenler gününü en içten saygı ve sevgilerimle kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

 

KAYSERİ TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI MEHMET ASAF MEHMETBEYOĞLU,

 

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.
Mehmetbeyoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Her insanın yaşamında silinmez izler bırakan, her çocuğun kendi yolunu bulmasında ona rehberlik eden öğretmenlerimizin; heyecan duyarak, inanarak, severek, fedakârlık göstererek sürdürdükleri bu değerli görevlerinin yeri ve önemi çok büyüktür.
Öğretmenlerimize minnet ve şükran borçluyuz.
En önemli zenginliğimiz ve geleceğimiz olan çocuklarımızı çağın gerektirdiği her türlü bilgi, donanım ve beceriyle zenginleştirerek; yaratıcı, üretken, bilgiyi hayatının içinde kullanabilen nesiller olarak yetiştirme hedefimizin en önemli unsuru öğretmenlerimizdir.
İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.
Ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. ‘Başöğretmen’ unvanını hayatı boyunca büyük bir onurla taşıyan Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm değerli öğretmenlerimizi de rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”

 

 

 

KAYSERİ ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ BAŞKANI MUSTAFA ALAN, Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Öğretmenlerimiz en fedakar ve saygıya değer unsurlardır” ifadesinde bulundu.
Başkan Alan mesajına şu şekilde devam etti:
“Türk toplumunun şekillenmesinde, Cumhuriyetin güçlenmesinde, milli kültürümüzün geliştirilerek güçlenmesinde öğretmenlerimiz en fedakar ve saygıya değer unsurlardır. Bu nedenle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ demiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

 



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak