ÖĞRETMENLERE EK DERS ÜCRETİNE ZAM İSTEDİ

ÖĞRETMENLERE EK DERS ÜCRETİNE ZAM İSTEDİ

Eğitim Bir Sen üyeleri öğretmenlerin nöbet görevine ücret istedi…Cumhuriyet Meydanında toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri, ellerindeki yazılı ‘angarya'ya hayır diyor, nöbet ücret istiyoruz'-‘takviye kurslarında hizmetlilere ek ders istiyoruz' dövizlerle hükü

Haberi İzle

Cumhuriyet Meydanında toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri adına bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılması gerektiğine dikkat çekerek, “ karşılıksız nöbet görevine hayır demek, ek ders esaslarındaki adaletsizliğin giderilmesini haykırmak; uzun süredir iyileştirme yapılmayan öğretmenlerin ek ders ücretlerinin iki katına çıkarılmasını, sınav görev ücretlerinin artırılmasını, halk eğitim merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilen takviye kurslarında görev alan memur ve hizmetlilerin fazla çalışmalarının ücretlendirilmesine yönelik talebimizi bir defa daha dillendirmek için toplanmış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Kalkan, sözlerinin devamında uzun süredir öğretmenlerin ek ders ücretlerinde iyileştirme yapılmadığını belirterek, şunları kaydetti: “ Milli Eğitim Bakanlığı, iki yıl önce sendikalardan da görüş alarak ek ders esaslarında yapmayı planladığı değişikliği bir türlü yapamadı. Ek ders esaslarında ücret dengesizliğine ve mağduriyete neden olan olan hkümler, uzun bir zaman geçmesine rağmen hala değiştirilmemiştir. 2006 yılında köklü bir değişikliğe uğrayan ek ders esasları, dokuz yıla yakın bir süredir uygulanmakta ve değiştiği günden beri bazı adaletsizlikler devam etmektedir. Sendika olarak hazırlayıp Bakanlığa sunduğumuz taslak dikkate alınarak, gereken mevzuat değişiklikleri bir an önce yapılmalıdır. 10 Tl’nin altında olan ek ders birim ücreti, iki katına çıkarılmalı, öğretmenlerin girebilecekleri ek ders saati üst limit yeniden gözden geçirilerek, ihtiyaçlar doğrultusunda artırılmalıdır.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi