ÖKSÜZKAYA, PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NA BAŞKANLIK YAPTI

ÖKSÜZKAYA, PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NA BAŞKANLIK YAPTI

AK Parti Kayseri Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Ahmet Öksüzkaya, Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinde Plan ve Bütçe Komisyonu'na başkanlık yaptı.

Öksüzkaya, yaptığı açıklamada, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan Sağlık Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi ve Sağlıkta Dönüşüm Reformu hakkında bilgiler verdi.
AK Parti iktidarları döneminde Sosyal Sigorta Kuruluşlarını tek çatı altında toplayarak, vatandaşların yüzde 98'sinin Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını belirten Öksüzkaya, böylece yoksul kesimin sağlık haklarının, diğer sigortalılarla aynı düzeye yükseltildiğini ifade etti.
Özellikle, acil ve yoğun bakım tedavilerini kamunun yanı sıra tüm özel hastanelere ücretsiz vermeye başladıklarını, özel hastanelerde de yanık, kanser, yeni doğan, organ nakilleri, doğumsal anomaliler, diyaliz ve kalp damar cerrahisi işlemlerinden ilave ücret alınmamasını sağladıkları belirten Öksüzkaya, ''Sağlık turizmi kapsamında elde edilen gelirlere vergi muafiyeti getirerek sağlık turizminin her geçen yıl daha da güçlendi. Sağlık Bakanlığı hastanelerimizde koğuş tipi odalardan nitelikli oda sistemine geçildi. 2002 yılında yüzde 6 olan nitelikli yatak oranını 2012'de yüzde 34'e yükselttik. Kamu Hastane Birliklerinin kaynakları, daha etkili ve verimli kullanmak için kurduk. Hizmet kalitesini artırmak ve maliyeti etkin sağlık hizmeti dengesini kurabilmek amacıyla inşasına başlatılan şehir hastanelerini ülkenin dört bir tarafında yaygınlaştıracağız.'' şeklinde konuştu.
Öksüzkaya, sağlıkta dönüşüm reformu sayesinde, yılda ortalama 371 bin kişiye dolgu yapılırken bu sayının bugün 8,5 milyon kişiye ulaştığını, 2012 yılında böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas, kalp-akciğer, ince bağırsak olmak üzere toplam 4 bin 127 organ nakli gerçekleştirildiğini, randevu alarak muayene olma oranının yüzde 27 iken 2013 yılında hedefin yüzde 60'a ulaşmak olduğunu vurguladı.
2012 yılının ilk 9 ayında 220 bin kişinin evde sağlık hizmetine eriştiğini ifade eden Öksüzkaya, şunları kaydetti:
''Türkiye'de ilaç ve tedavi masraflarını kendi karşılama oranı 2003 yılında yüzde 32'den geçen yıl yüzde 11,1'e geriledi. Hasta başına düşen muayene süresi 2002 yılında 4,5 dakika iken, 2012'de 9,5 dakikaya yükseldi. Birinci basamakta hekim başına ortalama günlük hasta sayısı 45'ten 40'a indi. Hastanelerde hekim başına ortalama günlük hasta sayısı 60'tan 31'e düştü. Radyolojik görüntüleme fiyatları 2002-2012 yılları arasında reel olarak yüzde 70'e varan oranda düştü.''


“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı