OKUL ALIŞVERİŞLERİ ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

OKUL ALIŞVERİŞLERİ   ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Serbest kıyafet uygulaması nedeni ile satış yapmamama korkusu yaşayan ilimiz esnafının, serbest kıyafet yönetmeliğinin Okul Aile Birliğine bırakılmasının ardından yüzleri güldü. Sonbaharla birlikte hareketliliğin sona erdiği çarşı pazarın okul alışveril

İlköğretim birinci sınıf öğrencilerinin okula başlaması, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin de 15 Eylül Pazartesi günü ders zili çalacak olması nedeniyle mağazaların vitrinleri ve pazar yerleri okul kıyafetleri ile doldu. Yeni eğitim ve öğretim döneminin heyecanının yaşayan veliler de, okul kıyafeti satan mağazalara ve pazarlara akın ediyor. Kimi aileler, çocukları ile birlikte pazaryerleri ve mağazaları gezerken, kimileri de aldıkları liste ve beden numaralarına göre çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.  Biz de sokağa inip esnafın hatrını sorup çarşı pazarın nabzını tuttuk...

 

Memiş Göktuğ Erdem, okulların açılmasından dolayı satışların iyi olduğunu belirterek, “ okul alışverişle iş yerimize bereket geldi. Kaliteli ürünler satmaya çalışıyoruz. Herkesin bütçesine göre kıyafetlerimiz var. Fiyatlarımız uygun. Önlüklerimizin bir yıl garantisi bile var. Herhangi bir çekme boya atma da geri alıp yenisini veriyoruz. Okul kıyafetlerinde en çok rağbet gösterilen önlüklerdir.  Önlüklerin ardından okul çantaları ve ayakkabı takip diyor” dedi.

 

Yaşar Yılmaz ise, okul sezonu başladığını hatırlatarak, “ çok yoğunuz. İlkokul, ortaokul ve lise kıyafetlerini satıyoruz. Bu sebeple yoğun geçiyor. Bu sene diğer senelere göre kıyafet satışları az olsa da en çok önlük satıyoruz” ifadesini kullandı.

 

Mehmet Topal ise, okul kıyafetleri nerdeyse yok sattığını vurgulayarak, en çok ilköğretim kıyafetlerinin tercih edildiğini belirtti.

 

Mehmet Kıraçlar da “ okul öncesi Almanca diye tabir ettiğimiz vatandaşlarımız piyasaya bir canlılık kattı. Durumdan memnunuz. Bunun akabinde hemen okul mevsimi geldi. Yalnız okul kıyafetlerinde pek bir canlılık görmedim. Beklediğimizin altında satış oluyor. Çanta, ayakkabı önlük satıyoruz. Ama ayakkabının satışında bile canlılık görmedim” dedi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları