OKULLAR ŞENLENDİ

OKULLAR ŞENLENDİ

CIVIL CIVIL ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURUYOR

Milli Eğitim Bakanlığının talimatı uyarınca okullarda başlatılan etkinlikler kapsamında Fatoş Büyükkuşoğlu İlkokulunda tertiplenen etkinliklerde uzun zamandır evde kapalı kalan minik yürekler arkadaşları ve öğretmenleri ile bir araya gelme fırsatı yakalayıp, gönüllerince eğlendiler.

Milli Eğitim Bakanlığının talimatı uyarınca yurt genelindeki okullarda başlatılan ve 2 Temmuz'a kadar devam edecek olan akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif etkinliklerin ilkinde Fatoş Büyükkuşoğlu İlkokulu öğrencileri, TEMA Vakfı il yöneticileri ile birlikte ağaç dikmeyi öğrendi.

Sınıflarda gerçekleştirilen türlü etkinlikler ile ders işleyen öğrenciler, daha sonra okul bahçesinde çeşitli faaliyetler ile akademik, fiziksel, sosyal-duygusal, kültürel ve sportif alanlarda bilgilendiriliyor.

Fatoş Büyükkuşoğlu İlkokulu Müdürü Murat Yıldız uygulamaya dair yaptığı değerlendirmede öğrencileri olabildiğince yakın temas olmayan etkinliklerde buluşturarak stres atmalarına yardımcı olacaklarını vurgulayarak şunları kaydetti. “Biliyorsunuz 18 Haziran’da çocuklarımız dijital ortamdan karnelerine ulaştılar. 18 Haziran - 2 Temmuz arasında çocuklarımızla kadar hem akademik hem de sosyokültürel sportif faaliyetler yapma planlarımız var. Bakanlığımız bu noktada bizlere ışık tuttu çok sağ olsunlar. İl Milli Eğitim Müdürümüzün de bu konularda çok bizi destekleyici çalışmaları var. Biz de bugün TEMA Vakfı’nın il yöneticileri ile beraber bir fidan dikme etkinliği yapıyoruz. Tabi bunlar bugün için sadece. Başka günlerde başka faaliyetler de yapacağız. Şimdi çocuklarımız temassız oyunlarımız var. Onları göstereceğiz. Hemen yanımızda bir tenis kortumuz var ve çocuklarımız orada tenis oynuyorlar. Bu tür etkinlikleri 2 haftaya yayarak, çocuklarımızın bilgilenmesini, eğlenerek öğrenmesini, birbiri ile kaynaşmasını sağlıyoruz. Çok da mutlu oluyoruz. Biliyorsunuz salgın sürecinde çok ciddi bir evde kapanma süreci yaşadı çocuklarımız. Bu sayede çocuklarımızı eğlendirmek, güldürmek ve birbirleri ile kaynaştırmaya gayret gösteriyoruz.”

Öğrenciler ağaç dikme etkinliğinin ardından okul bahçesinde geleneksel ‘5 Adım’ oyunu oynayarak eğlenip, stres atmaya devam ettiler.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı