OKULLU GÜNLER BAŞLADI

OKULLU GÜNLER BAŞLADI

ENFEKSİYONLARA DİKKAT!

   Okullar ve kreşlerin açılması ile birlikte ebeveynlerin de çocukların sağlığı ile ilgili endişeleri yeniden başladı? Okula başlayan çocukları salgın hastalıklardan korumak için şimdiden önlem alınması büyük önem taşıyor. Uzmanlar çocukların okul hastalıklarına yakalanma riskini azaltmak için alınması gereken önlemler konusunda sürekli olarak vatandaşı bilgilendirmeye devam ederken bizde velileri bu konuda daha deatalı bilgilendirmek maksadı ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Serap Ceran Çağrıl´ın kapısını çaldık ve öğrendik ki enfeksiyona karşı alınacak kolay tedbirler hayat kurtarır nitelikte.
Ders zili yeniden çaldı ve okullu günler bir kez daha start verdi... Başladı başlamasına da velilerin çocukları ile ilgili endişeleri de eş güdümlü olarak başladı? Velilerin bu konuda haklılık payı çok büyük zira çocukların enfeksiyon kapma riskleri de artmaya başladı. Uzmanlar çocukların bulunduğu her ortamın başta hijyenik olması gerektiğini vurguluyorlar. Peki veliler, okullara gönderdikleri çocuklarını enfeksiyon riskine karşı nasıl korumalı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Serap Ceran Çağrıl, Haber Ekibimizin bu konudaki sorularını cevaplarken bakın nelerin altını çizdi?
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağrıl, öncelikle velilerin hijyene çok dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunarak ?Yoğun bir sezona başlayacağız, okullar çok kalabalık, enfeksiyon riski çok fazla, çocukların öncelikle hem ailede, hem de okulda hijyene dikkat etmelerini istiyoruz. Ev temizliği ve okullardaki tuvaletlerin temizliğine çok dikkat edilmeli.? İfadesini kullandı?
Uzman Dr. Çağrıl sözlerinin devamında vücudun enfeksiyonla mücadelesinde olmazsa olmaz olan beslenme konusuna dikkat çekip, ebeveynlerin çocuklarını beslerken, ?Her renkten gıdadan tüketin? tavsiyesinde bulunarak şunları kaydetti? ?Ayrıca çocukların beslenmesi önemli beslenme özellikle her renk gıdadan olmalı. Özellikle iki yaşından sonra çocuklarda çünkü bakteriler ile virüsler ile karşılaşacaklar, bağışıklıkları güçlenecek, yani enfeksiyondan kaçışımız yok, bunlarla ister istemez tanışacağız. Bunlara karşı mücadelemizi güçlendirmek adına mutlaka beslenmeyi güçlendirmek gerekiyor. Bunu da her zaaman sağlamak kolay değil ama her renk gıdadan tüketirse çocuklarımız enfeksiyon riskine karşı bir basamak daha her zaman güçlü oluyor.?
Dr. Çağrıl ayrıca, grip aşısı yapılan çocuklar, enfeksiyon riskine karşı diğer çocuklardan bir adım önde olacağını vurgulayarak ?Son zamanlarda popülerliği artmış olan ve güvenilirliği de tartışmasız olmaya başlayan grip aşısı. Her ne kadar zaman zaman ticari olduğu düşünülse de aslında son zamanlarda tüm çocuklara verilmeye başlandı. Grip aşısı olmaları enfeksiyona karşı çocukların bir tık daha ileride olmasını sağlıyor? değerlendirmesinde bulundu?
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağrıl sözlerinin sonunda ?Beslenme konusuna ek olarak, bazen besin takviyesi bağışıklığına destek olabilir ve bu şekilde enfeksiyon ile mücadeleyi daha güçlü başarabilirler.? Dedi ancak ?Kesinlikle vatandaşlar kafalarına göre besin takviyesi almamalı, mutlaka hekimlerin gözetiminde kullanılmalı.? Şeklinde uyarmayı da ihmal etmedi?
HABER: M. EMRE KİPMAN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı