OKUMAYI MUHTARIN SAYESİNDE ÖĞRENECEKLER

OKUMAYI MUHTARIN SAYESİNDE ÖĞRENECEKLER

ÖNCE OKUMA BİLMEYENLERİ TESPİT ETTİ, SONRA MUHTARLIĞI SINIFA ÇEVİRDİ

Kayseri´nin Kocasinan ilçesine bağlı Emmiler Mahallesi Muhtarı Bekir Karaca´nın uğraşları sonucunda köyde açılan kursa katılan 6 kadın, okumayı öğrenmek için çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde başlatılan ´Okuma-yazma´ seferberliği kapsamında, Kocasinan ilçesine bağlı Emmiler Mahallesi Muhtarı Bekir Karaca´dan destek geldi. Mahalleyi tek tek gezerek okuma yazma bilmeyen 6 kadını tespit eden Karaca, muhtarlığı sınıfa çevirdi ve halk eğitim merkezinden gelen öğretmen sayesinde ders vermeye başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sınıfa gelen 6 kadın da, okumayı öğrenmek için çaba sarf ediyor.

Emmiler Mahalle Muhtarı Bekir Karaca, ?Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın başlatmış olduğu okuma yazma seferberliği kapsamında Kocasinan Kaymakamımız tarafından okuma yazma bilmeyenlerin belirlenerek halk eğitim müdürlüklerine başvurmaları gerektiği tarafımıza bildirildi. Bizde bunun ardından mahallemizdeki vatandaşlarımıza bunu duyurduk. Mahallemizde okuma yazma bilmeyenleri tespit ederek muhtarlığımız bünyesindeki salonumuzda okuma yazma seferberliğini başlattık. Peygamber Efendimizin ?Beşikten mezara kadar oku dediği gibi emeklerimizi esirgemiyoruz ve vatandaşlarımıza bir şeyler öğretmeye çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden 60 yaşındaki Ayşe İlhan, ?Babam beni çocukken okutmadığı için içimde ukde kalmıştı. Okumak için bu kursa katıldım. Burada okumaya çalışıyorum. Okumayı öğrenmek zor değil, hayat kadar da zor değil. Her zorlukları yendik ama inşallah bunu da yenebiliriz? dedi.

63 yaşındaki Hatice Acer de, ?Okuma yazma seferberliğinin başladığını televizyonda görünce durumu muhtarımıza bildirdik ve kurs açılınca kaydımızı yaptırdık. Okumaya heves ediyorum, öğrenmeyi de istiyorum. Benim yaşımdayken köyümüzde okulumuz yoktu. O zamanlar erkek çocukları okutuyorlardı ama kız çocuklarını okutmuyorlardı. Ben de şimdi okumayı istiyorum" diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı