OKUYAN ŞEHRİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU

OKUYAN ŞEHRİN EN BÜYÜK ORGANİZASYONU

BAŞKAN ÇELİK, 13-21 EKİM TARİHLERİNDE YAPILACAK OLAN KAYSERİ KİTAP FUARI İLE İLGİLİ BİR BASIN TOPLANTISI YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu yıl 2.´si düzenlenecek olan Kayseri Kitap Fuarı ile ilgili Kayseri Lisesi´nde bir basın toplantısı yaptı. Toplantıda geçen yıl yapılan fuarı değerlendiren ve bu yılki fuarla ilgili hedefleri anlatan Başkan Çelik, ?Bu tür organizasyonlarla dün makarr-ı ulema olan şehrimizi, bugün en fazla okuyan şehir yapma azmindeyiz? diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in Kayseri Lisesi´nde gerçekleştirdiği basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Selim Tunçbilek, TV Programcısı ve Yazar Cansu Canan Özgen de katıldı.

?EN FAZLA OKUYAN ŞEHİR OLACAĞIZ ?

Konuşmasında kitaba verilen değerin şehre, insana ve dünyaya verilen değer olduğunu ifade eden ve kitabın rehber ve yol arkadaşı olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, ?Hiçbir medeniyet ve kültür yazısız, sözsüz ve kitapsız olamaz. Bu anlamda makarr-ı ulema şehri dediğimiz Kayseri, Kültepe´den Hititlere, Roma´dan Selçuklulara, Osmanlıdan Cumhuriyete kadar kitabın, ilmin, sözün, kelimenin ve kitabenin merkezi olmuştur. Kültepe´deki tabletlerden Roma´daki anıtlara, Selçukludaki kitabelerden Osmanlıdaki kitaplara ve bugün Cumhuriyet dönemindeki kütüphanelere kadar kitapla başlayan yol ve yolculuk, mana ve ruh Kayserimizde devam etmektedir. Açtığımız kütüphaneler, yayınladığımız kitap ve dergiler, açtığımız akademiler ve araştırma merkezleri, düzenlediğimiz ve yapılmasına katkıda bulunduğumuz panel ve sempozyumlar, kültür ve sanat içerikli projelerle bu şehir tarihte olduğu gibi kültür şehri olmaya devam edecektir. Arzumuz ve hedefimiz budur. Dün makarr-ı ulema olan şehrimizi, bugün en fazla okuyan şehir yapma azmindeyiz. Okuyan ve okutan şehir, Düşünen ve üreten şehir olma hedefimizde ilerliyoruz? dedi.

?YENİ HEDEF İSTANBUL FUARINI GEÇMEK?

Geçen yıl birincisini gerçekleştirdikleri Kayseri Kitap Fuarı´nın uzun süre Türkiye gündeminde yer aldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, başta kültür ve sanat çevreleri olmak üzere herkesin takdirini kazanan bir organizasyon yaptıklarını söyledi. Bunun sonucunda da 582 bin kişinin geçen yılki fuarı ziyaret ettiğini vurgulayan Çelik, ?15 milyon nüfuslu İstanbul´da uzun yıllardır düzenlenen Kitap Fuarını 740 bin kişi ziyaret ederken Kayseri Kitap Fuarı´nı ilk yılında 582 bin kişinin ziyaret etmesi çok önemli bir organizasyon yapıldığının göstergesidir. Fuara katılan tüm yazarların büyük bir memnuniyetle ayrılması da bizim için fuarın başarısının bir başka ölçütüdür. Sizlerin de takip ettiği ve değerlendirdiği gibi daha ilk yılımızda çıtayı çok yükseğe koyduk. Bu yıl daha da yükselterek 15 milyon nüfuslu İstanbul´u yakalama ve hatta geçme azmindeyiz? diye konuştu.

RESMİ AÇILIŞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

Bu hedefle düzenlenen Kayseri Kitap Fuarı´na 130 yayınevi ve sahaf ile 300´ü aşkın şair, yazar ve sanatçının katılacağını dile getiren Başkan Mustafa Çelik, fuarın 13 Ekim Cumartesi günü saat 10.00´dan itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacağını, resmi açılışının ise saat 13.30´da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın da katılacağı Cumhuriyet Meydanı´ndaki toplu açılış töreniyle yapılacağını söyledi.

21 Ekim´e kadar sürecek fuar boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve imza etkinlikleri yapılacağını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Fuarımız bu yıl önemli bir sosyal sorumluluk projesine de katkıda bulunacak. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın değerli eşi Emine Erdoğan´ın başlattığı sıfır atık projesine bu fuarda destek vereceğiz. Evinden ambalaj ve benzeri atıkları getirenlere fuarımızda kitap hediye edilecek. Fuara şehrin her noktasından hemşehrilerimizin gelebilmesi için ulaşım kolaylığı sağladık. Fuar süresi boyunca şehrin farklı bölgelerinden ücretsiz ring seferleri olacak. Ayrıca okulların fuara erişimi için de çalışmalar yaptık. Tüm okullardaki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin fuara gelmesini temin edeceğiz. Fuarımızı ailelerin rahatlıkla gezebilmesi için önemli bir kolaylık da sağladık. Fuarımızın girişinde geniş bir oyun alanıyla kreşimiz olacak. KAYMEK tarafından açılacak olan fuar kreşine ailelerimiz çocuklarını bırakarak fuarı rahatlıkla gezebilecek. Her kesime hitap eden yazar kadrosu ve yayınevi ile yine muhteşem bir fuar düzenleyeceğiz. Şehir dışından çok sayıda şair ve yazarımızla birlikte Kayseri´de yaşayan şair ve yazarlarımızı da ağırlayacağız. Kayseri´deki yazarlarımıza ait bir standımız da bulunuyor.?

Böylesine güçlü ve titizlikle hazırlanmış Kitap Fuarı´na tüm Kayserililerin destek vermesini isteyen Başkan Çelik, böyle organizasyonların Kayseri´nin bir değeri olduğunu kaydetti ve tüm hemşehrilerini Kitap Fuarı´na davet etti.

?300 BİN ÖĞRENCİ, 20 BİN ÖĞRETMEN FUARA KATILACAK?

Basın toplantısına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de fuara her türlü desteği vereceklerini ifade ederek, ?Okuyan ve okutan şehir hedefiyle hazırlanan fuara her türlü katkıyı vereceğiz. Çünkü bizim işimiz de okutmak. Bu anlamda şehrimizdeki 300 bin öğrenci ve 20 bin öğretmenimizin katılımını sağlamak için söz veriyorum? dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Selim Tunçbilek de şehrimizde yapılan böyle güzel faaliyetler için tüm kurumların el ele vermesi gerektiğini söyledi ve düzenlenen fuar için teşekkür etti.

?MUAZZAM BİR FUAR?

Basın toplantısına TV Programcısı ve Yazar Cansu Canan Özgen de katıldı. Her yıl 30´a yakın fuara katıldığını ve geçen yılki Kayseri Kitap Fuarı´na da iştirak ettiğini vurgulayan Özgen, ?Diğer şehirlerdeki fuarlara da katılan birisi olarak söylüyorum, Kayseri Kitap Fuarı muazzam bir fuar olmuştu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"