ORAL AİLESİNDEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI

ORAL AİLESİNDEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI

Yahyalı İlçesinde Oral ailesi tarafından yaptırılan 16 derslikli, 2 laboratuarlı, Hamdi Oral Anadolu Sağlık Meslek Lisesi açılışı ve Pembe Oral Anadolu Sağlık meslek Lisesi Pansiyonunun temel atma töreni Salı günü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan’ı T

Törene Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan’ı Taner Yıldız’ın yanı sıra Yahyalı İlçe Kaymakamı Ziya Polat, İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz, Yahyalı Belediye Başkanı Mehmet Araç, Hayırsever Oktay Oral, annesi Pembe Oral ve davetliler, öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “Bir kişinin hayır yapabilmesi için ona ailesinin destek olması lazım, onun için ORAL Ailesine bu hayırlarından dolayı teşekkür ederim. Bugün Yahyalı’nın eğitimde en mutlu günlerden birisidir. Üniversite için protokol imzalandı. Sağlık Meslek Lisesi Açılışı yapıyoruz, pansiyonunun temelini atıyoruz. Bu yatırımlar Yahyalı’nın çehresini değiştireceğine inanıyorum. Karşımda böyle pırıl pırıl öğrenciler gördükçe bizler gelecekte görevlerimizi gönül rahatlığıyla devredebileceğimizi şimdiden görebiliyoruz. Hükümet olarak eğitime bütçeden ayrılan payı yedi katına çıkardık. Kayseri’de hayır işlerinde emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.
Oral Ailesi adına konuşma yapan Oktay Oral, “Babamın adına yaptırdığımız okulun açılışında ve annemiz adına yaptıracağımız pansiyon bunası Yahyalı İlçesine hayırlar getirmesini “söyledi.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Yılmaz ise törende yaptığı konuşmada “Çocuklarımız ve gençlerimizi küresel rekabet şartlarına göre yetiştirmek zorundayız. Mesleki, eğitimli ve donanımlı nesiller yetiştirmek biz eğitimcilerin en büyük hedefi olmaktır. Bütçeden en büyük payı eğitim almaktadır. Ancak yeterli gelmemektedir. Siz değerli hayırseverlerin destekleri bu manada Ülkemize güç vermektedir. Her okul bir hizmet birimi, yeni bir heyecandır. Bu açıdan bizim daha çok hizmet gönüllüsüne ve hizmet sevdalısına ihtiyaç vardır. Hayırseverlerimizin yaptıkları eserler ebediyen yeryüzünde isimleri ile yaşayacaktır. Yahyalı’ya bu eseri kazandıran Oral Ailesine sonsuz teşekkürler ederim.”dedi.
Tören Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Pembe Oral ve davetlilerin temel atma ve açılış töreni ardından okulu gezmeleri ile son buldu.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor