ORAN HAZİRAN AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ORAN HAZİRAN AYI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

VALİ ŞEHMUS GÜNAYDIN: ?BU İHRACAT TATMİN ETMİYOR?

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ilimizde gerçekleştirilen Haziran ayı toplantısında yaptığı değerlendirmede ajans üyesi illerin ihracat potansiyelinin yüksek olmasına rağmen gerçekleşen rakamların tatmin edici düzeyde olmadığına dikkat çekerek "İllerimizde genel olarak ihracat potansiyelimiz var. Ancak ihracat rakamlarımız bizi tatmin etmiyor, yeterli görmüyoruz. Bunu da artırmak, geliştirmek istiyoruz" ifadesini kullandı?

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında ORAN Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen Haziran ayı toplantısına Sivas Valisi Salih Ayhan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ve ORAN Yönetim Kurulu Üyeleri iştirak etti?

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Günaydın ORAN´ın bağlı bulunduğu illerin gelişmesine büyük katkı sağladığının altının çizip, bu anlamda yeni fikirlerin de son derece önemli olduğunu vurgulayarak "Mevcut yatırım ortamının geliştirilmesi, yatırımcılarımızın illerimize, bölgemize olan ilgisini artırmak için kalkınma ajansımız büyük bir çaba ve gayret gösteriyor. Ayrıca sahip olduğumuz turizm değerlerinin de ekonomiye katkı sağlaması için tanıtılmasına yönelik projelere ajansımız maddi anlamda çok ciddi katkılar veriyor. Bunların artırılması, bu desteğin daha iyi noktalara taşınması da hepimizin ortak arzusu. Çünkü biz biliyoruz ki bölgemizde yatırımın artması istihdamın artması, ülkemiz ihracatının artması demektir. Bu anlamda ajans olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda yeni fikirleri de destekliyoruz. Biraz sonra 13 tane gencimizin yapacağı sunumu dinleyeceğiz. Bu anlamda bu katkıyı veren gençlerimize teşekkür ediyoruz, gerçekten heyecan verici projeler ortaya koydular. Ülkemiz açısından son derece önemli. Çünkü biz, ArGe´nin, araştırmanın artırılmasıyla daha teknolojik ürünlerin ortaya konulacağını, bunun da ihracatımıza çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İllerimizde genel olarak ihracat potansiyelimiz var. Bu ihracat potansiyelimiz bizi tatmin etmiyor, yeterli görmüyoruz. Bunu da artırmak, geliştirmek istiyoruz. Bunun için de inovasyona, araştırma geliştirme faaliyetlerine destek veriyoruz. İnşallah bu konuda da somut sonuçlar elde edeceğiz ve bunu da paylaşacağız inşallah" değerlendirmesinde bulundu?

Toplantının devamında ´Benim İşim Girişim´ yarışmacılarının projeleri tek tek dinlenerek, destek verilecek projelere karar verilmek üzere değerlendirmede bulunuldu?

9 gündem maddesi ile gerçekleştirilen Orta Anadolu Kalkınma Ajansı´nın 118 sayılı Yönetim Kurulu toplantısı dilek ve temennilerle noktalanırken, bir sonraki toplantısın Sivas´ta gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı?



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da