ORAN KALKINMA AJANSI

ORAN KALKINMA AJANSI

VALİ DÜZGÜN ÖNDERLİĞİNDE TOPLANDI

  Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinin birleşimi ile oluşturulan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, bölgedeki yatım faaliyetleri hakkında kararlar alıp uygulamaya devam ediyor. Ağustos ayında yapılacak görüşme, Vali Orhan Düzgün önderliğinde Valilik toplantı salonunda kurul üyeleri Vali Düzgün, Sivas Valisi Alim Barut, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı bir araya geldi. Toplantıda geçmiş aylardaki faaliyetler ve bu toplantıda görüşülecek konular basın mensuplarına aktarıldı.
Kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinden oluşan, bölgedeki yatırım ve büyüme konularındaki faaliyetlerine devam ediyor. Her ay toplanan ajans Ağustos Ayında Vali Orhan Düzgün ev sahipliğinde, Valilik binasında gerçekleştirildi. Toplantıya, Vali Orhan Düzgün, Sivas Valisi Alim Barut, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, katıldı. Toplantıya ayrıca Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da iştirak etti. Toplantı öncesi heyet basın mensuplarıyla bir araya gelerek kamuoyunu bilgilendirdi.
Vali Düzgün yaptığı açıklamada önceki yıllara ve aylara ilişkin faaliyetleri şu sözlerle anlattı; ?kalkınma ajansı tarafından yürütülen faaliyet ve porojelerin bölgemiz, ilimiz için hayırlı olmasını, ekonomimizin kalkınmasını, bölgemizin ekonomisinin kalkınmasını, yeni mesleklerle devam edeceğini ifade etmek istiyorum. ORAN Kalkınma Ajansı, gerek planlama ve koordinasyon faaliyetleri, gerek analiz ve fizibilite çalışmaları gerekse sağlanan mali desteklerle bölgemizin kalkınma sürecine yönelkik çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. 2016 yılı çalışma programı ve bütçe yılı çalışmaları da başlatılmış olup, önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan çalışmalar destek sağlanacak alanlarla çalışma programının onaylanmasıyla kesinlik kazanacaktır. Geçtiğimiz ay içerisinde de yenilenebilir enerji ve sürdülebilir rekabet ve kültür ve turizm mali destek programları kapsamında ajanstan destek almaya hak kazanan proje sahipleriyle sözleşmeler imzalanmış olup projelerin uygulama süreci başlatılmıştır. 2014 yılında aldığımız kararla 2015 yılı içerisinde kültür turizm ve yenilenebilir enerji konularında bu sektörlere destek vermesi kararlaştırılmıştır. Bu programlar kapsamında 17 milyon lira ajans desteği olmak üzere bölgemize 36 milyon liralık bir yatırım gerçekleşmesi beklenmektedir. Geçtiğimiz ay içersinde devam eden projelere yönelik olarak fiziksel kontrol faaliyetleriyle raporlama ve ödeme süreçleri gerçekleştirilmiş eğitim süreçleri yürütülmüş ve ajans personeli tarafından izleme ziyaretleriyle devam edilmiştir.?
Vali Düzgün bugün yapılacak toplantı içinse yatırımlarla ilgili konular üzerinde durulacağını vurguladı; ?bugünkü gündemimizde de 2015 yılı içerisinde saplanan mali destek programları ilgili hususlar, yine soğrudan faaliyet destek programıyla ilgili gündem maddeleri ve 2016 yılı çalışma programı ve bütçersiyle ilgili konular görüşülerek ele alınacaktır. Ayrıca katılınması uygun görülen değişik fuarlarla ilgili gündem maddeleri de yönetim kurulumuz tarafından değerlendirilecektir.?
Öteye yandan bir basın mensubunun terör olaylarının artması nedeniyle üç ilin valisinin hangi tedbirleri alındığına dair sorusu üzerine, Vali Düzgün, sadece üç il değil bütün ilimizdeki valilerimiz gerek tedbir ve önlemleri almıştır diye cevap verdi.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor